2018. július 18., szerda
Frigyes

Belföld

Hétmilliárdból fejlesztik a Bajcsy-kórházat

Mintegy hétmilliárd forintból újul meg a X. kerületi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet az Egészséges Budapest Program keretében – közölte tegnapi sajtótájékoztatóján dr. György István, a Fidesz választókerületi elnöke. Elmondása szerint az intézmény felújítási munkálatait négy szakaszban végzik el.

– Első körben a kórház területén 3,7 milliárd forintból új szakrendelő épül, ezt követően 1,5 milliárdból felújítjuk a kardiológiai műszerparkunkat. Komfortosításra 637 milliót költünk, valamint 950 millió forintot fordíthatunk energiahatékony korszerűsítésre – mondta György István.


Hozzátette, hogy az 5497 négyzetméteres új szakrendelő jelenleg tervezési szakaszban van, az épületben 86 rendelőhelyiség, valamint alatta egy 50 férőhelyes mélygarázs épül. Hangsúlyozta továbbá, hogy 2010 előtt az akkori kormányok közel 600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből, ami komoly leépüléshez vezetett.

A sajtótájékoztatón részt vevő Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár elmondta, hogy ebben a ciklusban vidéken 500 milliárdból valósultak meg egészségügyi fejlesztések, így most Budapest és a központi régió következhet, itt korszerűsítésre az elkövetkező években 700 milliárd forintot szán a kormány.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Irma néni folytatja

  Irma néni folytatja

  Román Józsefnét – vagy ahogy a gyerekek ismerik, Irma nénit – nemrégiben az ország legkedvesebb konyhásnénijének választották az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet versenyén.

 • Hatalmasra nő a családtámogatás

  Hatalmasra nő a családtámogatás

  A kormány változatlan intenzitással támogatja a magyar családokat, és jövőre minden eddiginél több pénzt fordít rájuk – mondta az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós.

 • Budapest rejtett csodáiról írt a CNN

  Budapest rejtett csodáiról írt a CNN

  Évente több millió turista érkezik Budapestre, hogy megcsodálhassa egyebek mellett a Parlamentet, a budai Várat vagy a Hősök terét. A CNN Travel nemrég azt a kilenc kevésbé ismert helyet gyűjtötte csokorba, amelyek sok utazó előtt rejtve maradnak, pedig gyönyörűek vagy éppen érdekesek.