EUR: 310,64 Ft
CHF: 266,45 Ft
2017. november 01., szerda
Marianna

Belföld

Húsz év fegyházra ítélték az idős embert megölő férfit

Húsz év fegyházra ítélte kedden a Szekszárdi Törvényszék első fokon, nem jogerősen azt a férfit, akit az ügyészség azzal vádol, hogy 2016. februárban megölt egy idős férfit Dunaföldváron.

A törvényszék emberölés és magánlaksértés miatt mondta ki bűnösnek a 37 éves dunaföldvári férfit, és 17 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte.


A férfi 2016. február 17-én ittas állapotban, lopási szándékkal tört be a 78 éves férfi lakásába, és egy vermelő kapával fején és testén is többször megütötte. Az áldozat koponyasérülés miatt vesztette életét. A vádlott ezt követően értékek után kutatott a lakásban, de nem vitt magával semmit. Másnap maga tett bejelentést a rendőrségen.

A férfi az eljárás során végig tagadta az emberölés elkövetését, és azt állította, hogy társa, egy 44 éves dunaföldvári férfi – akivel aznap este együtt keresték fel az áldozat lakását – ölte meg az idős embert. A rendőrség a gyilkosság utáni napon a 44 éves férfit is őrizetbe vette, a térfigyelő kamerák felvételei azonban alátámasztották vallomását, miszerint nem járt a bűncselekmény helyszínén.

A bíróság a vádlottal szembeni bizonyítékként értékelte, hogy a vermelő kapán és a vádlott nadrágján megtalálták az idős ember vérét, amit genetikus szakértői vélemény is azonosított. A vádlott védője ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy az eszközön nem találták meg a férfi DNS-ét.

Az ítélet tudomásul vételéhez az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Kapcsolódó Cikkek

  • Elítéltek takarítják egész évben a temetőket

    Elítéltek takarítják egész évben a temetőket

    Évente több száz elítélt dolgozik önkéntesen, díjazás nélkül országszerte a temetők tisztán tartásán, szerdán, mindenszentek ünnepén pedig a márianosztrai fogvatartottak a helyi rabtemetőt teszik rendbe – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) kedden az MTI-vel.

  • Tajvani dokumentumfilm-napokat rendeznek a Toldi moziban

    Tajvani dokumentumfilm-napokat rendeznek a Toldi moziban

    Súlyemelő lányok, azonos nemű társat kereső férfiak, a tajvani opera hagyományos világába csöppenő vietnami énekesnő és “szellemősök” is szerepelnek a csütörtöktől szombatig tartó Taiwan Dox – Tajvani Dokumentumfilm Napok alkotásainak témái között.