2017. november 01., szerda
Marianna

Külföld

Ismét daganatos betegséggel küzdött Nanni Moretti

Húsz év után ismét daganatos betegséggel küzdött Nanni Moretti. Az olasz filmrendező a Római Filmfesztivál keretében hétfőn rendezett közönségtalálkozón beszélt betegségéről és mutatott be rövidfilmet kezeléséről.

Az Autobiografia dell’ uomo mascherato (Az álarcos férfi önéletrajza) című rövidfilmben Moretti látható sugárkezelése közben is. A beavatkozás során fej- és nyakvédőt kellett viselnie, ami teljesen eltakarta.

Moretti már 1993-as Caro Diario (Kedves naplóm) című filmjében is beszélt a rák elleni harcáról. A film 1994-ben rendezői díjat kapott Cannes-ban. 2012-ben Moretti a cannes-i filmfesztivál elnöke volt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rose McGowan ellen elfogatóparancsot adtak ki

    Rose McGowan ellen elfogatóparancsot adtak ki

    Kábítószer-birtoklás miatt adtak ki elfogatóparancsot Rose McGowan amerikai színésznő ellen, aki október elején az elsők között szólalt meg a szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt Harvey Weinstein ügyében.

  • A New York-i merénylő az USA-ban radikalizálódott

    A New York-i merénylő az USA-ban radikalizálódott

    A nyolc halálos áldozatot követelő keddi New Yorki merénylet elkövetője kapcsolatban állt az Iszlám Állammal és az Egyesült Államokban radikalizálódott – erősítette meg az amerikai sajtóértesüléseket Andrew Cuomo, New York állam kormányzója szerdán a CNN hírtelevíziónak nyilatkozva.