EUR: 322,45 Ft
CHF: 279,79 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Egyéb XIX.kerület XXII.kerület

Keringő- és díszruhában fotózkodtak a fiatalok

A Vojnovich–Huszár-villában mutatta be szalagavatóra, esküvőre és különleges alkalmakra készült legújabb darabjait a Díszruha Szalon. A kézi hímzésű ruhákat egytől egyig egy ötgyermekes kispesti anyuka, Csehiné Lublóváry Mónika készítette, akinek négy nagylánya ideális modellként szolgál az egyedi viseletek tervezéséhez.

Az édesanya elmondta, a Vojnovich–Huszár-villára legidősebb lánya egyetemi csoporttársának köszönhetően bukkantak, és nagyon megörültek a lehetőségnek, hiszen ezek a ruhák ilyen helyre valók. A dekorációt készítő Ceffa Éva hozzátette, ez a világ legcsodálatosabb kertje, itt adta magát a díszítés.


– Ruhaipari üzemmérnök vagyok, a szakmát gimnáziumban és főiskolán tanultam. Huszonöt éve vágtam bele ebbe, akkor házasodtunk. Díszmagyart szerettem volna magamnak az esküvőre, mert a nagymamámtól volt egy fénykép ilyen ruhában és ez nagyon tetszett nekem – mesélte az első általa varrt díszmagyar történetét Csehiné Lublóváry Mónika, aki miután saját ruháját elkészítette, annyira beleszeretett, hogy már nem tudott mást csinálni.

– Jöttek a lányok sorban, mind ott nőttek fel mellettem, a műhelyben volt a bölcső, aztán ők maguk lettek a legjobb modellek. Rokonokkal, barátokkal kiegészülve már komplett esküvői násznép fel tud öltözni a ruháimból. Dorottya Erzsébet 21, az ikrek, Eszter Katalin és Tünde Klára 19, Tímea Marianna lányom 17 éves. Mindnek van saját keringőruhája, és már jelezték, hogy az esküvőjükre külön kérnek ruhát a templomba, a vacsorához és a lakodalomra is. Ráadásnak egy fiúgyermeket is kaptam, Gábor Gyula még csak 10 éves, de már ő is megrendelte magának a bocskaiját.


Mónika húsz évig csak korhű magyar díszruhát, ahogy ma ismerjük, díszmagyart varrt, aztán bővítette a repertoárt.

– Az eredeti díszmagyar esküvői ruha színes, de ma már kérésre modern esküvői ruhát is varrok. Kölcsönzésre keringő-, szalagavatós keringő-, palotásruháink is vannak, ezek a legnépszerűbbek, talán azért is, mert nálunk 15 ezer forintért lehet ezeket a kézi készítésű darabokat kölcsönözni. Nincs szívem többért adni, nekem ez hobbi, boldog vagyok, ha szépek benne a fiatalok!

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.