EUR: 323,16 Ft
CHF: 276,73 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Belföld

Kuncze: Nincs esélye a kormányváltásnak

Érdekes és tanulságos interjút adott Kuncze Gábor. Az SZDSZ hajdani elnöke, a Horn-kormány belügyminisztere nem látja esélyét a fél év múlva esedékes kormányváltásnak. Arról is beszélt, hogy a Momentumot nem kell komolyan venni, és neki már nincsenek politikai ambíciói.

Kuncze Gábor manapság időnként feltűnik még politikai tematikájú tévéműsorokban, ám a politizálásból már nem kér. A The Budapest Beacon című lapnak elmondta, hogy nem látja esélyét egy kormányváltásnak, ugyanis szerinte nincs meg az a személyiség, akit az ellenzék kiállíthatna, hogy „íme itt van, ha ránk szavaztok, ez az ember lesz Magyarország miniszterelnöke”.

Kuncze arról is beszélt, hogy nem hajlandó kidobni a magyar történelemből az 1990 és 2010 közötti húsz évet. Úgy véli, olyan emberre lenne szükség az ellenzéki oldalon, aki 1990 és 2010 között nem politikus volt. Arra a kérdésre, hogy van-e a fejében miniszterelnökjelölt-jelölt, azt felelte: van, de nem mondja meg, ki az. Arról is szót ejtett, hogy szerinte mely pártok jutnak majd be a parlamentbe.

– Az MSZP és a DK önállóan is bejut. A többi – az LMP kivételével – nem nagyon. Ezért szerintem életképes Juhász Péter ötlete, az Új Pólus. A Momentumot már nem kell komolyan venni. Ha létrejön az Új Pólus, a Momentum pedig önállóan indul, lehet, hogy utóbbi egy százalékot sem kap – fogalmazott.

Arra a felvetésre, hogy Botka távozása puccs volt-e, azt mondta: valószínűleg igen, de az MSZP-s az első fellépésétől kezdve menetelt ebbe az irányba. Kitűzte magának a célt, hogy erre megy egy kilométert, de hogy négyszáz méter után ott a szakadék, az nem érdekelte. Ugyanazt a hibát követte el, mint Bajnaiék, csak még durvábban. Kunczét arról is megkérdezték, hogy mit javasolna az MSZP-nek.

– Azt nem, amit Woody Allen leírt, hogy tudniillik annyira csúnya volt fiatalkorában, hogy le akarta magát vetni egy felhőkarcoló tetejéről. Papot hívtak, hogy lebeszélje őt az öngyilkosságról, majd amikor a pap meglátta Woody Allent, inkább elkezdett visszaszámolni neki: „három, kettő egy”. Na, ezt még nem javaslom az MSZP-nek, de az biztos, hogy nagy bajban vannak. Feltartották a kezüket, és nagyon erősen a megszűnés útjára léptek. Lehetővé tették, hogy jövőre a DK megelőzze őket – mondta a volt belügyminiszter, aki arról is szólt, hogy az ellenzéknek nem szabad semmilyen választási szövetséget kötni a Jobbikkal.

– Az nem megy, hogy ha nekem mint demokrata pártnak a politikai érdekeim most a szélsőjobboldallal való együttműködést kívánják, akkor együttműködöm vele, aztán majd lesz, ami lesz.

További cikkek:

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Nemcsak Erdei Sándort, művésznevén Rokker Zsoltit, hanem két másik ellenzéki jelöltet is alaposan elvert a Fidesz–KDNP az időközi önkormányzati választásokon hétvégén.

 • Lebuktak Soros emberei

  Lebuktak Soros emberei

  Nyilvános lett a Sorosleaks, a magyar származású amerikai üzletember, Soros György hálózatának botrányos tevékenysége, ez ellen ágál igen álszent módon a balliberális média– írja az Origo. Azonban, arról már nem szól a liberális sajtó, hogy a szervezet milyen etikátlan és törvényellenes eszközökkel avatkozik be országok belügyeibe.

 • Budapesten is nyílik Ízlelő étterem

  Budapesten is nyílik Ízlelő étterem

  Fogyatékkal élő, megváltozott munkaképességű szakácsok, konyhai kisegítők és felszolgálók jelentkezését várja a Kék Madár Alapítvány, amely Szekszárd után Budapest XII. kerületében nyitja meg a második Ízlelő éttermet.