EUR: 312,80 Ft
CHF: 267,14 Ft
2018. március 23., péntek
Emőke

Életmód

Lassabban drágulnak a lakások

Korai az öröm, tart még az ingatlanpiaci bumm, de némiképp lassulni kezdett a lakásárak robbanásszerű emelkedése – mutat rá az ingatlan.com legfrissebb elemzése. Az utolsó negyedévben az új lakások ára 7,8,  a használtaké már „csak” 4,5 százalékkal emelkedett.

Tavaly az év második felében szinte exponenciálisan emelkedtek az ingatlanárak Magyarországon. 2016 második negyedévében a drágulás éves üteme a használt lakások esetében még 13,5, az újaknál pedig 12,2 százalék volt.


– Ehhez mérten jelentős mérséklődést mutatnak az idei második negyedévi KSH-adatok. Még csak előzetes számokról van szó, a későbbiekben változhatnak az adatok, de az látszik, hogy a drágulás üteme mérséklődött – magyarázta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Országszerte ugyanakkor megmaradtak a jelentős árkülönbségek. Október elején a budapesti 516 ezer forintos átlagos négyzetméterárhoz képest Győrben 328 ezer, Debrecenben 302 ezer forintot kértek négyzetméterenként. Szegeden az átlagár 252 ezer, Székesfehérváron 301 ezer volt, a legolcsóbb megyeszékhely továbbra is Salgótarján 99 ezer forintos átlagos négyzetméterárral.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mesterséges zajuk lesz az elektromos autóknak

  Mesterséges zajuk lesz az elektromos autóknak

  Úgy tűnik, nem lesz soha csendes a közlekedés, ugyanis a szinte teljesen zajtalan elektromos és hibrid autók veszélyesek. Bár az elektromos járművekkel jelentősen csökkenne a zajterhelés, számos tanulmány szerint a csendes autók különösen balesetveszélyesek a halláskárosodással élő, valamint a vak és a gyengén látó gyalogosok számára.

 • A férfi szakácsok híresebbek

  A férfi szakácsok híresebbek

  A főzés tradicionálisan női feladat, mégis miért több a híres férfi séf és tévés szakács? A Scripps Networks Interactive (SNI), a Magyarországon is látható Food Network tévécsatorna anyavállalata Argentínában, Brazíliában, Kínában, Olaszországban, a Dél-afrikai Köztársaságban, Dél-Koreában és az Egyesült Királyságban összesen négyezer-kettőszáz 25–54 év közötti nő körében végzett felmérést 2017 decemberében.

 • Állásinterjú után

  Állásinterjú után

  Mi van akkor, ha állásinterjú után semmilyen visszajelzést nem kapunk? Ennek legtöbbször prózai oka van: olyan a vállalati kultúra, hogy a visszajelzés nem élvez elsőbbséget, pedig az a cégek szempontjából is fontos lenne, hiszen a munkáltatói brandbe beletartozik, hogy milyen képet mutatnak magukról.