2017. november 03., péntek
Győző

Külföld

Meggyilkoltak egy újságírót

Meggyilkoltak egy kurd újságírót, aki egy Maszúd Barzáni iraki elnökkel szimpatizáló csatornának dolgozott – mondta el egy illetékes biztonsági tisztségviselő hétfőn.

A Kurdisztán tévének dolgozó Arkan Sarífot a vitatott Kirkuk tartományban található otthonában késelték halálra helyi idő szerint hétfő hajnalban.


Saríf otthonába négy fegyveres tört be, és egyikük öt késszúrással végzetesen megsebesítette a férfit. A videó-újságíró családját eközben bezárták egy szobába. Az 54 éves férfi három gyermek apja volt.

A Kurdisztán tévé az iraki kurd autonómia atyját, Maszúd Barzánit támogatja. A politikus vasárnap bejelentette, hogy november 1-jével távozik az elnöki hivatalból. A szeptember végi függetlenségi népszavazás egyik főszervezőjeként Barzáninak jelentős szerepe volt a bagdadi szövetségi kormány és Erbíl közötti viszony elmérgesedésében. A referendumot követően Bagdad szankciókat léptetett életbe a kurd autonóm térséggel szemben, valamint visszavette a kurdok által 2003 óta megszerzett területeket, köztük az olajban gazdag Kirkukot.

A kurd média a közelmúltban többször vádolta a nagyrészt síita fegyveresekből álló Népi Mobilizációs Erőket a helyi civilekkel szembeni túlkapásokkal.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Dicsekedett tettével a New York-i merénylő

  Dicsekedett tettével a New York-i merénylő

  Vádat emeltek szerdán New Yorkban Sayfullo Saipov ellen, aki előző nap Manhattanben teherautóval az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet nevében nyolc halálos áldozatot és több súlyos sebesültet követelő, gázolásos terrorakciót követett el.

 • Beyoncé is szerepel majd az Oroszlánkirályban

  Beyoncé is szerepel majd az Oroszlánkirályban

  Beyoncé amerikai énekesnő, James Earl Jones amerikai színész és John Oliver brit komikus is a hangját kölcsönzi egy-egy jól ismert karakternek Az oroszlánkirály című rajzfilmből készülő játékfilmben – jelentette be a mozit jegyző Disney stúdió.

 • Meghalt a brémai lövöldözés áldozata

  Meghalt a brémai lövöldözés áldozata

  Meghalt a németországi Brémában csütörtökön történt lövöldözés áldozata, a rendőrség szerint kizárható, hogy a bűncselekmény hátterében a terrorizmus áll.