EUR: 321,22 Ft
CHF: 282,39 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Sport

Mit csináltál, Gulácsi?

Néha jó, többnyire viszont borzalmas volt nézni a magyar labdarúgó-válogatott játékát Svájc ellen.

/Fotó: Illyés Tibor

Bázelből 5-2-vel küldték haza Bernd Storck csapatát, amely kedden Feröer ellen javíthat egy picit a tavaly nyári Eb- szereplés óta jócskán megtépázott renoméján.


Ne varrjuk Gulácsi Péter nyakába egy az egyben a súlyos vereséget, de ne vitassuk el azt sem, hogy a Leipzig kapusa rémségesen bugyuta gólokat kapott, amik tovább fokozták a többiek fejében az eleve meglévő zavart. A svájciak egészen más sebességgel fociztak, mi jobbára közelről néztük a hazaiak villámgyors akcióit. Üdítő volt viszont Varga Roland egy-két lövése (bár nem voltak veszélyesek, de legalább növelték a próbálkozásaink számát), valamint az első válogatott meccsén játszó Ugrai Roland meglepően bátor játéka (és gólja).

De térjünk vissza Gulácsira, aki az első svájci gól előtt hatalmasat „taknyolt” ahelyett, hogy kivágta volna a fenébe a labdát, a negyediknél pedig egy serdülő kapus ügyetlenségével paskolt bele a kapuba tartó labdába, amelyet így nem kiütött, hanem beljebb tessékelt a hálóba.


 – Jól kezdtük ezt a meccset, de sikerült ezt elrontanom a csapatnak a teljesítményemmel. Nem csak elcsúsztam, már a labdaátvétel sem volt jó, onnantól csak próbáltam javítani a hibámat, de nem sikerült. A lefújás után elnézést kértem az öltözőben a csapattársaktól, és most elnézést kérek a szurkolóktól is. A kapus hibája legtöbbször gólhoz vezet, most ez kétszer is megtörtént velem, ráadásul mindkét alkalommal lélektanilag rossz pillanatban hibáztam, és ez a két hiba gyökeresen befolyásolta a meccset – fogalmazott önkritikusan Gulácsi.

Storck szövetségi kapitány a zakó után megígérte, hogy Feröer ellen kedden győzelemre játszunk majd.

Na, jó. De ez a minimum.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.