2018. június 19., kedd
Gyárfás

Belföld

Nemzeti Konzultáció: Már ennyi kérdőív érkezett be

Már a 350 ezret is meghaladta a konzultációs kérdőívet visszaküldő állampolgárok száma kormányzati források szerint.

Miután 13 megyében még nem fejeződött be, vagy el sem kezdődött a konzultációs küldemények kézbesítése ez magas részvételi hajlandóságot jelez.


A kormány korábbi tájékoztatása alapján a Magyar Posta november 10-ig kézbesíti a küldeményeket, és november 24-ig lehet majd feladni a kérdőíveket. Kormányzati források szerint a konzultációban való részvételt különösen aktuálissá teszi, hogy az Európai Parlament fel akarja gyorsítani a betelepítési programok végrehajtását. Ezt jelzi az az állásfoglalás, amit pár napja fogadott el a brüsszeli parlament egyik szakbizottsága – írja az Origo.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Brüsszel lelepleződött, nem akarja megállítani a bevándorlást

    Brüsszel lelepleződött, nem akarja megállítani a bevándorlást

    Az Európai Bizottság alelnöke, az ENSZ emberi jogi főbiztosa és a Velencei Bizottság elnöke az elmúlt napokban létrehozta “Soros György bevándorláspárti egységfrontját”, azonban a magyar kormány harcol a nemzetközi erők nyomása ellen, és meg fogja védeni a magyar embereket az illegális bevándorlástól – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a közmédiának Stockholmban.

  • Átadták Budapest díszpolgári címeit – Fotók!

    Átadták Budapest díszpolgári címeit – Fotók!

    Átadta Budapest díszpolgári címeit Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés keddi ünnepi ülésén. Az elismerő címben nyolcan részesültek, akik a főváros életében jelentős, meghatározó szerepet töltenek be, kiemelkedő teljesítményükkel Magyarországnak, Budapestnek dicsőséget szereztek.