2017. november 01., szerda
Marianna

Belföld

Nemzeti Konzultáció: Már ennyi kérdőív érkezett be

Már a 350 ezret is meghaladta a konzultációs kérdőívet visszaküldő állampolgárok száma kormányzati források szerint.

Miután 13 megyében még nem fejeződött be, vagy el sem kezdődött a konzultációs küldemények kézbesítése ez magas részvételi hajlandóságot jelez.


A kormány korábbi tájékoztatása alapján a Magyar Posta november 10-ig kézbesíti a küldeményeket, és november 24-ig lehet majd feladni a kérdőíveket. Kormányzati források szerint a konzultációban való részvételt különösen aktuálissá teszi, hogy az Európai Parlament fel akarja gyorsítani a betelepítési programok végrehajtását. Ezt jelzi az az állásfoglalás, amit pár napja fogadott el a brüsszeli parlament egyik szakbizottsága – írja az Origo.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Elítéltek takarítják egész évben a temetőket

    Elítéltek takarítják egész évben a temetőket

    Évente több száz elítélt dolgozik önkéntesen, díjazás nélkül országszerte a temetők tisztán tartásán, szerdán, mindenszentek ünnepén pedig a márianosztrai fogvatartottak a helyi rabtemetőt teszik rendbe – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) kedden az MTI-vel.

  • Tajvani dokumentumfilm-napokat rendeznek a Toldi moziban

    Tajvani dokumentumfilm-napokat rendeznek a Toldi moziban

    Súlyemelő lányok, azonos nemű társat kereső férfiak, a tajvani opera hagyományos világába csöppenő vietnami énekesnő és “szellemősök” is szerepelnek a csütörtöktől szombatig tartó Taiwan Dox – Tajvani Dokumentumfilm Napok alkotásainak témái között.