2017. november 03., péntek
Győző

Belföld

Nyíltan cigányoznak a jobbikosok

Hiába a cukiságkampány, a Jobbik ózdi alapszervezete rendre bizonyítja, milyen rasszista alapokra épül a párt. Ózdi önkormányzati képviselőik ezúttal sportolókat cigányoztak le sorra a Facebookon az alpolgármester posztjára válaszolva. A pártvezetés cinkosan hallgat az esetről.

Janiczák Dávid (balra) városában a jelek szerint mindent szabad a jobbikosoknak FOTÓ: NAPiSZAR.COM

Összerúgta a port az interneten az ózdi Jobbik Soós Lajossal, a város legismertebb kempóedzőjével még 2016-ban. Soós 25 éve edző a borsodi városban, tanítványait nem származásuk, hanem tehetségük alapján válogatja össze. A sikeres sportegyesületre a város jobbikos vezetése is felfigyelt, egy gálára meg is hívták Vona Gábor pártelnököt 2015-ben, aki elfogadta ezt, és a helyszínen megkérdezte Janiczák Dávid polgármestert, támogatják-e az ott felvonuló fiatal sportolókat valamivel. Hiába volt a pártelnöki érdeklődés, ezt követően is csak olyan edzőtermi lehetőséget kaptak Soósék, amiért fizetni kellett, de a legszegényebb rétegekből érkező sportolók a kedvezményes díjjal sem tudtak élni. Vélhetően ezen húzhatta fel magát az edző, aki kijelentette: ezek után nem kíváncsi jobbikosokra az egyesület rendezvényein. Ekkor szabadultak el az indulatok.


Mert nem támogatjuk anyagilag… meg semmilyen formában. Nem kap „kitüntetést”… stb. Ezt vettem ki a szavaiból egyszer rég, meg a környezetének a beszédéből. De amúgy se vagyok kíváncsi Harkály Herkulesre, illetve Rácz Vinetu Izidor Kung fu tudására – írta a Jobbik egyik ózdi önkormányzati képviselője. A kitalált nevekkel (Harkály Herkules, Rácz Vinetu Izidor) egyértelműen a sportolók roma származására utalt, az pedig már csak a hab a tortán, hogy a kempót és a kungfut összekeveri.  Hozzászólását ahhoz a bejegyzéshez írta, amelyben párttársa, a város alpolgármestere, Fidrus Péter figyelmezteti a Jobbik-tagságot, hogy „elmenni nem tilos”, de hát „Lajos ki nem állhat bennünket”.

Mit képzel ez mégis magáról??? Hát jó hogy nem már… áááááááá én legszívesebben elmennék amúgy, és oda ülnék az első sorba!!! Az acélbetétesemben! A k.@.va nénikéjét azt!!! Örüljön, hogy beteheti a Sportcsarnokba a lábát – ezt már a párt egy „kedves” képviselőnője jegyezte, aki fotói tanúsága szerint még a cukiságkampány előtt  körömcipőre cserélhette Martens-bakancsát.


Mindezeket a megnyilvánulásokat a város vetkőzős, lehallgatós polgármesterének, Janiczák Dávidnak is olvasnia kellett, mivel más hozzászólásokat kommentelt a posztfolyamban, mégsem tett semmit képviselői gyalázkodása ellen. Nem csoda: a párt felső vezetését sem érdekli, mennyire nyíltan rasszista szólamokat eresztenek el önkormányzati képviselőik. Amikor megkérdeztük a párt médiaosztályát, belefér-e ez a Jobbik néppárti fordulatába és mit gondol Vona Gábor pártelnök nyíltan kirekesztő képviselőik megszólalásairól, a sajtóosztály munkatársai a Lokál pökhendi minősítésén kívül nem voltak hajlandóak válaszolni kérdéseinkre.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar opera napja alkalmából elismeréseket adtak át az Erkel Színházban

  A magyar opera napja alkalmából elismeréseket adtak át az Erkel Színházban

  A Magyar Állami Operaház Örökös Tagjainak Testülete Uzoni Mária egykori protokollfőnököt választotta soraiba, és posztumusz örökös tag lett Lehoczky Éva és Ütő Endre operaénekes, valamint Petrovics Emil zeneszerző – hangzott el a magyar opera napja alkalmából rendezett pénteki ünnepségen Budapesten, az Erkel Színházban, ahol az Operaház elismeréseinek átadása mellett Ókovács Szilveszter főigazgató bemutatta a MagyarOpera200 című, 53 lemezből álló új kiadványt is, amely a magyar operairodalom elmúlt két évszázadából nyújt átfogó válogatást.

 • Fidesz: A Jobbik nem tud elszámolni az illegális támogatásokkal

  Fidesz: A Jobbik nem tud elszámolni az illegális támogatásokkal

  Az a Jobbik beszél, amelyik nem tud elszámolni a milliárdos Simicska Lajostól kapott illegális támogatásokkal az Állami Számvevőszéknek – írta a Fidesz pénteken az MTI-nek eljuttatott közleményben Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő budapesti sajtótájékoztatójára reagálva.

 • Műanyagdarabot találtak egy csokoládéban

  Műanyagdarabot találtak egy csokoládéban

  Műanyagdarabot találtak a Dániában előállított Anthon Berg Sweet Moments marzipan bar minicsokoládéban, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hatóság (Nébih) felhívja a vásárlók figyelmét, hogy ne fogyasszanak a Magyarországon is forgalomba került termékből.

 • Migránsbandák fenyegetik Koppenhágát

  Migránsbandák fenyegetik Koppenhágát

  Másod és harmad generációs migrációs hátterű bűnbandák tartják rettegésben Dánia fővárosát, Koppenhágát. A leszámolások sokszor lövöldözésekbe torkolnak, ahogyan az a minap is történt.