EUR: 324,74 Ft
CHF: 282,25 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Külföld

Pokolgép robbant egy rendőrségi jármű mellett, tucatnyi sebesült

Pokolgép robbant kedden egy rendőrségi jármű mellett a dél-törökországi Mersin város egyik főutcájában, 12 rendőr megsebesült – közölte az NTV török hírtelevízió Mersin tartomány kormányzói hivatalára hivatkozva.

Az áldozatok számát a mersini főügyészség is megerősítette.


Rendőri, tűzoltó és mentőegységek érkeztek az incidens helyszínére. A sérülteket kórházba szállították. A kormányzóság közlése szerint egyikük sincs életveszélyes állapotban.

Merih Ak, az NTV tudósítója élő adásban azt mondta: a támadók egy konténerbe rejtették a robbanószerkezetet és távirányítóval hozták azt működésbe.

Bekir Bozdag kormányszóvivó parlamenti felszólalásában jelezte: Törökország határozott módon folytatja a harcot a terrorizmus ellen. A merénylet elkövetőjeként ugyanakkor egyetlen terrorszervezetet sem nevezett meg a politikus.

A délkelet-törökországi kurd kisebbség függetlenségéért 1984 óta fegyveres felkelést folytató Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) az elmúlt évtizedekben számos pokolgépes támadást hajtott már végre rendőrségi célpontok ellen szerte az országban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Letartóztatták egy mexikói város összes rendőrét

    Letartóztatták egy mexikói város összes rendőrét

    A nyugat-mexikói Ocampo város összes rendőrét őrizetbe vették a szövetségi hatóságok a település egyik polgármesterjelöltjének múlt heti meggyilkolásával összefüggésben – jelentette hétfőn a brit közszolgálati média.

  • Így dolgoznak Soros György hajói

    Így dolgoznak Soros György hajói

    Több kapcsolódási pont van Soros György és azon álcivil szervezetek között, amelyek illegálisan hajózzák be a migránsokat a Földközi-tengeren keresztül Európába. Az érintett „civilek” forrásai nagyrészt a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványtól érkeznek, de van olyan adományozó, aki korábban a csúfosan megbukott Hillary Clinton kampányát támogatta – írja az Origo.