2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Belföld

Simicska jobbikos barátjával graffitizett

Jobbik-rajongó barátjával festett obszcén feliratokat veszprémi hirdetőoszlopokra a múlt héten Simicska Lajos. A titokzatos idegen Müllner László gyömrői barlangász, aki számos jobbikos politikust követ Facebook-oldalán.

Az Origo úgy tudja, hogy az oligarcha nem volt egyedül a múlt heti veszprémi plakátfestési akciója során. Odarángatott házi fotósain túl a Főnök (így hívják Simicskát a Jobbikban) segítségére sietett régi jó barátja, Müllner László gyömrői barlangász, pontosabban barlangi mentő is. Müllner felesége a Simicska-birodalom zászlóshajójánál, a Közgép Építő és Fémszerkezetgyártó Zrt.-nél keresi kenyerét.

Mint arról a Lokál is beszámolt, a múlt héten, kedd hajnalban Simicskát még a rendőrök is igazoltatták, amikor már a sokadik hirdetőoszlopára festett fel obszcén feliratokat. Dühkitörése talán valamilyen tudatmódosító szernek tulajdonítható, de az is lehet, hogy csak az idegei mondták fel a szolgálatot, miután Vona Gábor népszerűsége alaposan megcsappant, sőt a Jobbiknál számvevőszéki vizsgálatot is folytattak. Utóbbi ügyben egyébként azóta már a Nemzeti Nyomozó Iroda is nyomoz.

Korábban arról cikkeztek az újságok, hogy Müllner Simicska „farvizén úszva” szerezte meg számos magyarországi barlangra vonatkozóan a kizárólagos merülési jogot. A legnagyobb botrány az Origo cikke szerint abból volt, hogy Müllnerék kisajátították a II. kerületi, páratlan természeti kincsnek számító Molnár János-barlang „búvárturisztikai célú hasznosítási jogát”, és ezzel kizárták onnan a barlangot felfedező, valamint a termet megnyitó búvárt is. Müllner erre a célra felhasználta az amúgy fordítási fő tevékenységet végző Architeuthis Dux Bt.-jét. Ebben a cégben kültag a fentebb említett Müllner-Lencsés Edina, azaz Müllner László felesége.


 A Simicska és a Müllner család között szoros lehet az együttműködés, mivel Müllner László egyik bejegyzésében Simicska lányát is megjelölte, de ismerősei között megtalálható a Simicska család apraja-nagyja – írja az Origo.

Kapcsolódó Cikkek