2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Extra

Som Lajos édesanyja: Nem akarom elhinni, hogy meghalt a fiam

Hosszan tartó, súlyos betegség után hétfő délután hunyt el a Péterfy Sándor utcai kórházban a 70 éves Som Lajos. A Piramis zenekar basszusgitárosának 87 éves édesanyja megtörten nyilatkozott a Lokálnak. 

– Nem tudom elfogadni, hogy meghalt a fiam. Szinte még fel sem fogtam, ami történt. Szombaton még beszéltünk, meglátogattuk a kórházban, de akkor sem volt jól – mondta könnyeivel küszködve Margit néni, Som Lajos 87 éves édesanyja, aki a zenész volt feleségével, Karda Beával és közös lányukkal, Nikivel ment be a kórházba elbúcsúzni a zenésztől.


A zenészszakmát is sokként érte Som halála, Hajnal Gábor zenei producer közel 50 évig volt a Piramis néhai basszusgitárosának legjobb barátja, számos koncertet szervezett neki.


MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

– Voltam nála október elsején, a hetvenedik születésnapján. Nagyon rossz állapotban volt, szinte már nem tudott mozogni. Beszéltem hozzá, és láttam rajta, hogy sokszor nem érti, amit mondok neki, vagy nem tudott válaszolni, esetleg félrebeszélt. Ötven éve voltunk a legjobb barátok, rettenetesen megrendített a hír, most is a sírás kerülget. Emlékszem, mindig azt mondta rólam: a Gabesz többszörös tettestársam. 1967-től dolgoztunk együtt, többek között a Taurusban meg a Piramisban is – tette hozzá.


Takáts Tamás énekes is fájdalommal mesélt Somról.

– Egyszerűen felfoghatatlan. Lajos nekem olyan volt, mintha az apám vagy a mentorom lett volna. Nagyon sokat segített nekem, jó tanácsokkal látott el. Egy rendkívüli, jó ember hagyott itt minket – tette hozzá.

Som 1947-ben született, karrierjét a hatvanas évek közepén kezdte a Rekord zenekarban, majd a Neoton együttesbe igazolt, ahol későbbi felesége, Karda Bea volt az énekesnő. Innen a Taurus zenekar következett, majd az országos hírnevet meghozó Piramis.

Som Lajos az utóbbi években sokat betegeskedett. Idén júliusban már annyira leromlott az állapota, hogy alig tudott mozogni, a Péterfy kórházba szállították,  szeptemberben szürke hályoggal is műtötték.

A Piramis zenekar 1977-ben: Gallai Péter, Som Lajos, Závodi János,Révész Sándor, Köves Miklós.
MTI Fotó: Bara István

 

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábor úgy érzi, egy csapásra felnőtt, mikor kisfiúként elveszítette édesapját. A TV2 Csak show és más semmi című műsorának ezüstérmese a mai napig nem tudta elengedni édesapját, mint mondja, élete nehéz helyzeteiben sokszor érzi, mellette van.

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.