2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Extra

Titkos rend hagyatékára bukkant Lagzi Lajcsi

Titkos dokumentumokra bukkant Galambos Lajos. A trombitaművész régi bútorokat kapott Walesből, amelyek, mint kiderült, egy titkos rend képviselőjének hagyatékából származnak.

Galambos Lajos mindennapjait mostanában nem csak a muzsikálás és televízióműsor-készítés tölti ki. Nemrégiben ugyanis a sors úgy hozta, hogy kapcsolatba került a szabadkőműves rend egyik páholyával. Egy Angliában élő, külhonba szakadt magyar, Udvardy Tibor nem kisebb dolgot ajánlott fel a közműlopással vádolt és hónapok óta pereskedő Lajcsinak, mint a barátságát és támogatását. Lajcsinak mindene megvan, így nem könnyű neki ajándékozni. A régiségkereskedő férfinak ennek ellenére sikerült örömet szereznie, amikor egy kamionnyi régi bútort ajándékozott a zenésznek. A bútorok némelyike több száz éves, és láthatóan felújításra szorulnak. Mivel a sváb származású Lajcsi édesapja asztalos volt, adta magát a lehetőség, hogy némi segítséggel felcsapjon bútorrestaurátornal.


– Apám régi szerszámaival kezdtük a fiaimmal a bútorok felújítását. Nem haszonszerzésért, csak a munka öröméért. Amikor az egyik szekrénynek nekiláttunk, egy titkos rekeszt fedeztünk fel, egy helyen pedig a szabadkőművesek címerét. A megsárgult, régi dokumentumokat valaki elrejtette – idézte fel a néhány nappal ezelőtt történteket Lajcsi, aki fel is vette a kapcsolatot a bútorok korábbi tulajdonosával, akik meghívták Walesbe. – Jövő hónapban utazom Angliába, meghívtak egy látogatásra. A papírokat pedig viszem magammal és visszajuttatom őket jogos tulajdonosuknak – mesélte Lajcsi, aki az általa felújított bútorokat értékesíti is, de csak magánszemélyeknek. És mint elmondta, nem hajlandó külön igényeknek eleget tenni, csak az általa megálmodott stílust követi a bútorok kialakításában. Azt még egyelőre nem tudja, hogy milyen mélyen ássa bele magát az asztalosmesterségbe, de nem vetette el azt a gondolatot sem, hogy a jövőben a muzsikálást kissé háttérbe szorítva inkább az egyedibútor-készítésbe veti bele magát.

Néhány nappal ezelőtt volt két éve annak, hogy a rendőrök berontottak Galambos Lajos boldogasszonypusztai birtokára és elhurcolták a családfőt és feleségét. Lajcsi a történtek hatására a második évfordulón megfogadta, hogy életét új irányba tereli, és úgy tűnik, az új úton még az évszázadok óta létező titkos szervezet is segíti.


Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek

 • Lelkes fogadtatásban részesült Tarantino filmje

  Lelkes fogadtatásban részesült Tarantino filmje

  Lelkes fogadtatásban részesült Quentin Tarantino a Volt egyszer egy Hollywood című filmje, amelyet kedd este mutattak be a 72. cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramjában. Az idei válogatás leginkább várt alkotásának főszerepeit alakító világsztárok, Brad Pitt, Leonardo DiCaprio és Margot Robbie a rendezővel együtt érkeztek és vonultak fel a fesztiválpalota vörös szőnyegén.

 • Nyilvánosan támadják Gyurcsányék Liptait és Tóth Verát

  Nyilvánosan támadják Gyurcsányék Liptait és Tóth Verát

  Lejárató hadjáratot indítottak Gyurcsányék a magyar sztárvilág ellen. A DK-n aktivistája, Homonnay Gergely saját közösségi oldalán fakadt ki és vonta kérdőre Tóth Verát, Liptai Claudiát és Ördög Nórát, amiért nem foglalnak állást politikai kérdésekben.

 • A legcukibb rosszcsont: Lajos herceg

  A legcukibb rosszcsont: Lajos herceg

  Vilmos herceget és Katalin hercegnét három csemetéjével együtt most látta először a világ közös fotón. A hercegné nemrég egy kertrészletet tervezett a Chelsea Garden Show-ra ahova a kicsiket is elvitték, az egyéves Lajos herceg pedig ellopta a showt.

 • Milliókért árulja Kim cuccait Kanye West

  Milliókért árulja Kim cuccait Kanye West

  Kim Kardashian már többször is aukcióra bocsátotta márkás cuccait, ezúttal azonban a férje, Kanye West döntött úgy, hogy ideje ismét kiselejtezni felesége gardróbját, mert szerinte az ami ott van, az maga a pokol.