2018. március 21., szerda
Benedek

Belföld

Ügyvédjét hibáztatja Kiara apja

Felmondta ügyvédje megbízatását a kislánya halálra éheztetése miatt 15 év fegyházra ítélt K. Gusztáv. A gyöngyösi kőfaragó most a váci fegyházban spártai körülmények között várja a másodfokú tárgyalást, amelyre új ügyvédet keres.

Mint azt a Lokál megírta, tavaly májusban szülei holtan találták csontsoványra fogyott kislányukat, a másfél éves K. Kiarát. A boncolás szerint az alig három és fél kilós csöppség éhen halt. A bíróság szerint a szülők felelősek voltak kislányuk haláláért, ezért az anyát 18, az apát 15 év fegyházbüntetéssel sújtotta.


Gusztáv összetört a súlyos ítélet hallatán. Kiszámolta, kedvezménnyel leghamarabb tíz év múlva szabadulhat. A kőfaragót az is megviselte, hogy az egri börtönből a sokkal spártaibb körülményeket biztosító váci fegyházba került. Egyelőre csupán egy elítélttel osztozik a zárkáján.

– A fiam telefonon arra panaszkodott, hogy rossz volt az ügyvédje stratégiája, ezért kapott ilyen súlyos büntetést – mondta a Lokálnak K. Gusztáv édesanyja, Irénke néni, aki el sem ment az ítélethirdetésre, mert, mint mondta, nem bírta volna elviselni a szégyent. – Guszti keserűen beszélt a jövőjéről, reménytelennek látta a helyzetét. Másnap újra hívott, akkor már ő vigasztalt engem. Megígérte, hogy erős lesz, a fegyházból is harcolni fog, hogy bebizonyítsa ártatlanságát. A fiam most abban reménykedik, másodfokon a bíróság fényt derít majd az ártatlanságára, Kiara betegségére, a gyámhatóság, a védőnő és a háziorvos felelősségére.


Gusztáv semmit nem tud a 18 év fegyházra ítélt egykori élettársa, Médea sorsáról. Arról sincs tudomása, hogy a budapesti Gyorskocsi utcai börtönből melyik fegyházba szállították. Bár az ítélethirdetés közben egymás mellett ültek a vádlottak padján, még a folyosón sem válthattak szót egymással. Az asszony számára a legnagyobb büntetés az, hogy nem tarthatja a kapcsolatot három gyermekével. Az előző házasságából született tizenöt éves lányát és tízéves fiát az édesapjuk neveli, míg a tragikus sorsú Kiara nővére, a most ötéves Kincső nevelőszülőknél él Hevesen.

– Mi, nagyszülők utoljára tavasszal voltunk Kiara sírjánál. Nincs autónk, az ügyvéd minden pénzünket elvitte. De mindent megteszek, hogy november elseje előtt eljussak a temetőbe, és rendbe tegyem a kisunokám sírját – fogadkozott Irénke néni.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiemelten támogatja a kormány a Down-szindrómásokat

    Kiemelten támogatja a kormány a Down-szindrómásokat

    A magyar kormány számára kiemelten fontos, hogy a fogyatékos emberek, köztük a Down-szindrómások életminősége javuljon, emberi jogaik ne sérüljenek és megtalálják a helyüket a társadalomban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága szerdán, a Down-szindróma világnapján az MTI-vel.

  • Több, mint 100 Michelin csillagos séf érkezik Budapestre

    Több, mint 100 Michelin csillagos séf érkezik Budapestre

    udapest, 2018. március 21. – A Michelin és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésének köszönhetően 2018. március 26-án Budapest ad otthont az európai gasztronómia egyik legrangosabb eseményének, az európai Michelin Guide díjátadó ünnepségnek.