EUR: 323,16 Ft
CHF: 276,73 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Belföld

Ügyvédjét hibáztatja Kiara apja

Felmondta ügyvédje megbízatását a kislánya halálra éheztetése miatt 15 év fegyházra ítélt K. Gusztáv. A gyöngyösi kőfaragó most a váci fegyházban spártai körülmények között várja a másodfokú tárgyalást, amelyre új ügyvédet keres.

Mint azt a Lokál megírta, tavaly májusban szülei holtan találták csontsoványra fogyott kislányukat, a másfél éves K. Kiarát. A boncolás szerint az alig három és fél kilós csöppség éhen halt. A bíróság szerint a szülők felelősek voltak kislányuk haláláért, ezért az anyát 18, az apát 15 év fegyházbüntetéssel sújtotta.


Gusztáv összetört a súlyos ítélet hallatán. Kiszámolta, kedvezménnyel leghamarabb tíz év múlva szabadulhat. A kőfaragót az is megviselte, hogy az egri börtönből a sokkal spártaibb körülményeket biztosító váci fegyházba került. Egyelőre csupán egy elítélttel osztozik a zárkáján.

– A fiam telefonon arra panaszkodott, hogy rossz volt az ügyvédje stratégiája, ezért kapott ilyen súlyos büntetést – mondta a Lokálnak K. Gusztáv édesanyja, Irénke néni, aki el sem ment az ítélethirdetésre, mert, mint mondta, nem bírta volna elviselni a szégyent. – Guszti keserűen beszélt a jövőjéről, reménytelennek látta a helyzetét. Másnap újra hívott, akkor már ő vigasztalt engem. Megígérte, hogy erős lesz, a fegyházból is harcolni fog, hogy bebizonyítsa ártatlanságát. A fiam most abban reménykedik, másodfokon a bíróság fényt derít majd az ártatlanságára, Kiara betegségére, a gyámhatóság, a védőnő és a háziorvos felelősségére.


Gusztáv semmit nem tud a 18 év fegyházra ítélt egykori élettársa, Médea sorsáról. Arról sincs tudomása, hogy a budapesti Gyorskocsi utcai börtönből melyik fegyházba szállították. Bár az ítélethirdetés közben egymás mellett ültek a vádlottak padján, még a folyosón sem válthattak szót egymással. Az asszony számára a legnagyobb büntetés az, hogy nem tarthatja a kapcsolatot három gyermekével. Az előző házasságából született tizenöt éves lányát és tízéves fiát az édesapjuk neveli, míg a tragikus sorsú Kiara nővére, a most ötéves Kincső nevelőszülőknél él Hevesen.

– Mi, nagyszülők utoljára tavasszal voltunk Kiara sírjánál. Nincs autónk, az ügyvéd minden pénzünket elvitte. De mindent megteszek, hogy november elseje előtt eljussak a temetőbe, és rendbe tegyem a kisunokám sírját – fogadkozott Irénke néni.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Nemcsak Erdei Sándort, művésznevén Rokker Zsoltit, hanem két másik ellenzéki jelöltet is alaposan elvert a Fidesz–KDNP az időközi önkormányzati választásokon hétvégén.

 • Lebuktak Soros emberei

  Lebuktak Soros emberei

  Nyilvános lett a Sorosleaks, a magyar származású amerikai üzletember, Soros György hálózatának botrányos tevékenysége, ez ellen ágál igen álszent módon a balliberális média– írja az Origo. Azonban, arról már nem szól a liberális sajtó, hogy a szervezet milyen etikátlan és törvényellenes eszközökkel avatkozik be országok belügyeibe.

 • Budapesten is nyílik Ízlelő étterem

  Budapesten is nyílik Ízlelő étterem

  Fogyatékkal élő, megváltozott munkaképességű szakácsok, konyhai kisegítők és felszolgálók jelentkezését várja a Kék Madár Alapítvány, amely Szekszárd után Budapest XII. kerületében nyitja meg a második Ízlelő éttermet.