EUR: 312,22 Ft
CHF: 261,42 Ft
2018. április 24., kedd
György

Egyéb Pécs

100 BPM: az élet mellett kampányol az Irie Maffia

Nemcsak a színpadon, hanem az iskolákban is felbukkan az Irie Maffia, akik az Országos Mentőszolgálattal karöltve az újraélesztés fontosságára hívják fel a figyelmet.

Egyik számuk, a Wake up 100 BPM-re íródott, azaz pont olyan ütemre, amely az újraélesztés optimális tempója. Ezért a csapat most országjárásba kezdett, hogy már a fiatalokat is megtanítsa az életmentésre. A szakemberek szerint ugyanis Magyarországon évente 7000-en lesznek rosszul közterületen, így a szakszerű ellátás rengeteg emberen tud segíteni. Most Pécsre, a Kodály Zoltán Gimnáziumba érkeztek.


– Az lenne a cél, hogy a gyerekek már az iskolákban tanuljanak meg újraéleszteni, hogy a pánikot megelőzzük. Arra is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ilyen esetben nem elég telefonálni, hanem ha tudjuk, azonnal meg kell kezdeni az életmentést, az újraélesztést is – mondta Sena, a zenekar frontembere.

(Fotó: PKK)

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.