2017. november 02., csütörtök
Achilles

Egyéb Pécs

100 BPM: az élet mellett kampányol az Irie Maffia

Nemcsak a színpadon, hanem az iskolákban is felbukkan az Irie Maffia, akik az Országos Mentőszolgálattal karöltve az újraélesztés fontosságára hívják fel a figyelmet.

Egyik számuk, a Wake up 100 BPM-re íródott, azaz pont olyan ütemre, amely az újraélesztés optimális tempója. Ezért a csapat most országjárásba kezdett, hogy már a fiatalokat is megtanítsa az életmentésre. A szakemberek szerint ugyanis Magyarországon évente 7000-en lesznek rosszul közterületen, így a szakszerű ellátás rengeteg emberen tud segíteni. Most Pécsre, a Kodály Zoltán Gimnáziumba érkeztek.


– Az lenne a cél, hogy a gyerekek már az iskolákban tanuljanak meg újraéleszteni, hogy a pánikot megelőzzük. Arra is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ilyen esetben nem elég telefonálni, hanem ha tudjuk, azonnal meg kell kezdeni az életmentést, az újraélesztést is – mondta Sena, a zenekar frontembere.

(Fotó: PKK)

Kapcsolódó Cikkek

  • Budapest csillagai Mátyásföldön

    Budapest csillagai Mátyásföldön

    Elsősorban a tehetséggondozás, a művészeti, kulturális kapcsolatok építése, a nemzetközi kapcsolatok és az együttműködés erősítése volt a cél a XVI.

  • Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

    Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

    A Balassi Táncegyüttes hetven éve része Békéscsaba kulturális életének. Számos közös produkcióban szerepeltek már például a Jókai Színház művészeivel, de a városi rendezvényeken is rendszeresen láthatja a táncosokat a közönség.