EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 20., szombat
Vendel

Tech

2018 a kiterjesztett valóság és a hajtogatható mobil éve lesz

A 2017-es év második fele a kiterjesztett valóságról és annak lehetséges alkalmazásáról szólt az Apple háza táján, ami az iPhone X-szel öltött igazán testet. És ez még csak a kezedet!

Totem headset

A számítástechnika egyik úttörőjének nem titkolt terve, hogy 2018-ban nagyon durván rááll az augmented reality (AR) adta lehetőségek kiaknázására, ráadásul 2020-ra már saját AR-szemüveget is piacra akar dobni. Mi sem bizonyítja jobban az almás cég elköteleződését ebben az irányban, mint hogy a napokban felvásárolták a Vrvana nevű kanadai startupot, amely kifejezetten a kiterjesztett valóság területeire fejleszt.


Az Apple 30 nagyjából nyolcmilliárd forint csengetett ki a cégért, amelyet nem olyan régen, 2005-ben alapítottak. A cég fiatalsága azonban senkit ne tévesszen meg, hiszen ők fejlesztették ki a Totem nevű headsetet is, amely igaz, hogy nem jutott el a boltokig, ám tesztelői imádták, és nagy valószínűséggel Tim Cook is. Máskülönben miért vásárolták volna fel a céget? Ezzel a lépéssel azonban még egyértelműbbé tették, hogy a jövőben mi lesz a kaliforniai technológiai óriás fejlesztéseinek iránya.

/Fotó: Twitter

Izgalmas hónapok, évek elé nézünk, hiszen az X érkezése után a nagy rivális, a Samsung is egy Galaxy X modell bejelentését tervezi, azonban ők egy másik irányba nyitnak. A pletykák szerint ugyanis ez lesz az első összehajtható mobil, amelyet piacra is dobnak. Nem mellesleg ezt a pletykát maga a dél-koreai cég is megerősítette, azonban egyelőre csak a dél-koreai piacon kezdik meg a forgalmazását, hogy „kicsiben” tesztelhessék a fogadtatását.


A megjelenés dátumáról még nem sokat lehet tudni, ám ha a Samsung tartja a már jól megszokott menetrendet, a Galaxy X bejelentése a január eleji Las Vegas-i CES-en várható, ugyanis a február végi barcelonai Mobil Világkongresszus előtti hétvégén már a cég új zászlóshajónak szánt Galaxy S9 és S9 Plus modellek kerülnek majd rivaldafénybe.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek