EUR: 323,62 Ft
CHF: 287,52 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Egyéb Tatabánya

85 milliárdos fejlesztés Tatabányán

Befejezte fejlesztési programját és felavatta 85 milliárd forintos beruházással kibővített tatabányai üzemét a Bridgestone.

A fejlesztéssel a világ legnagyobb abroncs- és gumitermékgyártójának magyar leányvállalata megkétszerezte gyárának alapterületét, valamint megháromszorozta munkavállalóinak számát. A vállalat európai szinten is egyedülálló digitális gyártástechnológiát telepített tatabányai üzemébe – hangsúlyozta Topolcsik Melinda ügyvezető.


– A most lezárult fejlesztésnek köszönhetően tatabányai gyárunk az Európai Technológiai Központtal szorosan együttműködve jelentős k+f tevékenységet támogat az új abroncsok alapanyag-fejlesztése terén – mondta el Topolcsik Melinda. – Ennek is köszönhető, hogy vállalatunk egyik legkorszerűbb abroncsának gyártását is Magyarországra telepítette.

A tatabányai Bridgestone-gyár kapacitása a fejlesztés eredményeként évi 1,8 millióról 3,6 millió darab abroncsra bővült. A kibővített gyár 2020-ban éri el tervezett maximális kapacitását, amikor is évente 7,2 millió gumiabroncs készül majd gyártósorain. Nem véletlenül dicsérte tehát a vállalatot és Tatabánya városát az avatóünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök.


“Büszkék vagyunk rá, hogy Japán után Európában először városunkban alkalmazza a vállalat a mesterséges intelligencia alapú digitális gyártástechnológiáját” – közölte Schmidt Csaba polgármester (középen)

– Tatabányának időre volt szüksége, amíg a szocializmus ipara után váltani tudott – fogalmazott a kormányfő. – Viszont ezt követően olyan ütemben fejlődött és fejlődik, amire nemcsak Komárom-Esztergom megye lehet büszke, hanem az egész ország.

Schmidt Csaba polgármester a Bridgestone és a megyeszékhely kiváló kapcsolatát emelte ki.

A fejlesztéssel a világ legnagyobb abroncs- és gumitermék-gyártójának magyar leányvállalata megkétszerezte gyárának alapterületét, valamint megháromszorozta munkavállalóinak számát

– Amióta az ipari parkba települt, a japán vállalat kiváló és megbízható partnere Tatabányának – emelte ki a városvezető. – Büszkék vagyunk rá, hogy a vállalat Japán után Európában először városunkban alkalmazza a mesterségesintelligencia-alapú digitális gyártástechnológiáját. Bízom benne, hogy Tatabányán töretlen marad a társadalmi szerepvállalás területén is igen aktív Bridgestone fejlődése, és a jövőben még sok sikert ünnepelhetünk közösen.

A termelés felfutásával párhuzamosan nőtt a Bridgestone Tatabánya alkalmazottainak száma is. Míg a bővítés kezdetén a cégnek mindössze 361 munkatársa volt, addig jelenleg már közel 1100-an dolgoznak a vállalatnál, amivel a cég Komárom-Esztergom megye egyik legjelentősebb foglalkoztatójává vált.

– Húsz esztendővel ezelőtt senki sem gondolta volna Tatabányán és Környén, hogy a két polgármester aláírása később ilyen sikereket hoz – hangsúlyozta Bencsik János országgyűlési képviselő. – Úgy döntöttünk, hogy csak együtt fejleszthetjük az ipari parkot, és lám, két évtized múltán ilyen magasra jutottunk.

A Bridgestone elsősorban európai piacokra (Németországba, Lengyelországba, Olaszországba, Spanyolországba, Franciaországba és Törökországba), valamint tengerentúli országokba (Mexikóba, az Egyesült Államokba és Japánba) exportálja a Tatabányán gyártott abroncsokat.

Kapcsolódó Cikkek