EUR: 312,22 Ft
CHF: 261,42 Ft
2018. április 24., kedd
György

Egyéb Eger

A bűvös nyolcezredik

Eger Önkormányzata 2014 elején indította útjára az Eger városkártyát. Az első időszakban a kártyabirtokosok és az elfogadóhelyek száma dinamikusan növekedett: egy hónap alatt elérték az ezres sorszámot, fél év alatt a háromezrest, és az indulástól számított két év elteltével elmondható, hogy minden tizedik egri polgár rendelkezik városkártyával.

A nyolcezres sorszámú Eger városkártya birtokosa, Cserősné Szajlai Tímea október 26-án a Közgyűlés által biztosított nyilvánosság előtt vette át a plasztiklapot Habis László polgármestertől.


Habis László polgármester és a büszke kártyatulajdonos, Cserősné Szajlai Tímea

 

Habis László az átadást megelőzően felszólalásában elmondta: az Eger városkártya kapcsán igazi sikertörténetről beszélhetünk. A tarsolyunkban három és fél év tapasztalatával kijelenthetjük: létrejött az a jól működő rendszer, amelynek keretében – az egriség gondolatára építve – egri vállalkozások és intézmények adnak kedvezményt egrieknek. Mindez erősíti a partnerségi kapcsolatot és bizalmat a helyi vállalkozó, szolgáltató és a helyi lakos között. A városkártyarendszer jelmondata: „Eger városkártya – az én történetem”, hiszen a sokrétű kedvezmények egész sora révén az egriek előnyöket élveznek a saját városukban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.