2017. november 02., csütörtök
Achilles

Egyéb Eger

A bűvös nyolcezredik

Eger Önkormányzata 2014 elején indította útjára az Eger városkártyát. Az első időszakban a kártyabirtokosok és az elfogadóhelyek száma dinamikusan növekedett: egy hónap alatt elérték az ezres sorszámot, fél év alatt a háromezrest, és az indulástól számított két év elteltével elmondható, hogy minden tizedik egri polgár rendelkezik városkártyával.

A nyolcezres sorszámú Eger városkártya birtokosa, Cserősné Szajlai Tímea október 26-án a Közgyűlés által biztosított nyilvánosság előtt vette át a plasztiklapot Habis László polgármestertől.


Habis László polgármester és a büszke kártyatulajdonos, Cserősné Szajlai Tímea

 

Habis László az átadást megelőzően felszólalásában elmondta: az Eger városkártya kapcsán igazi sikertörténetről beszélhetünk. A tarsolyunkban három és fél év tapasztalatával kijelenthetjük: létrejött az a jól működő rendszer, amelynek keretében – az egriség gondolatára építve – egri vállalkozások és intézmények adnak kedvezményt egrieknek. Mindez erősíti a partnerségi kapcsolatot és bizalmat a helyi vállalkozó, szolgáltató és a helyi lakos között. A városkártyarendszer jelmondata: „Eger városkártya – az én történetem”, hiszen a sokrétű kedvezmények egész sora révén az egriek előnyöket élveznek a saját városukban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Budapest csillagai Mátyásföldön

    Budapest csillagai Mátyásföldön

    Elsősorban a tehetséggondozás, a művészeti, kulturális kapcsolatok építése, a nemzetközi kapcsolatok és az együttműködés erősítése volt a cél a XVI.

  • Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

    Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

    A Balassi Táncegyüttes hetven éve része Békéscsaba kulturális életének. Számos közös produkcióban szerepeltek már például a Jókai Színház művészeivel, de a városi rendezvényeken is rendszeresen láthatja a táncosokat a közönség.