EUR: 326,13 Ft
CHF: 280,36 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Hódmezővásárhely

A dublini siker után sem pihen a Hód-Fitness SE

Az október 21–22-i dublini Fit-Kid Európa Kupán taroltak a vásárhelyi fitneszes lányok, több aranyéremmel és számtalan dobogós helyezéssel zárták a versenyt. A nemzetközi megmérettetés után sem pihennek azonban: már a következő versenyükre készülnek.

Dublinban rendezték meg október 21–22-én a XV. Fit-Kid Európa Kupát

– Ez egy közös siker. Nagyon sokat dolgoztunk. A konkrét felkészülés augusztusban kezdődött, de az idősebb, 5-ös, 6-os korcsoportban versenyzők mögött többéves munka van, illetve a kicsik mögött is minimum négy év felkészülés van. Számítottunk erre a sikerre, épp azért, mert nagyon sok munka van mögötte – fogalmazott Rácz Ildikó, a Hód-Fitness SE vezetőedzője, aki mellett Miklós Melinda edző, dr. Szatmári Zoltán akrobatikaedző, Gabrovits Péter akrobatikaedző és Szabó Márta Kata koreográfus dolgozott a lányokkal.


Rácz Ildikó, a Hód-Fitness SE vezetőedzője

Közel négyszáz versenyző érkezett a dublini megmérettetésre, köztük 108 magyar is. Az első napon, szombaton ketten jutottak be az Európa Kupa döntőjébe, név szerint Szkalonai Fanni és Törökgyörgy Adrienn. Utóbbi versenyzőnk meg is védte Európa-bajnoki címét, míg Fanni a 2. helyen végzett. Emellett az Open kategóriában három aranyérmet hoztak el a többi nemzet elől a vásárhelyeik: Bósz Milla, Hegyi Viktória és Preczer Szintia diadalmaskodott egyéniben. Csapatban sem kellett szégyenkezniük, hiszen például az I. korcsoportban az Óz nevű formáció (Bakos Fanni, Kassai Maja, Nagy Viktória, Pálvölgyi Zita, Preczer Szintia, Ruzsity Jázmin) ugrálta fel magát a dobogó legfelső fokára.

Törökgyörgy Adrienn, a Hód-Fitness SE versenyzője megvédte Európa-bajnoki címét Dublinban.

A gyerekek mindössze pár nap pihenőt kaptak Dublin után. Már újra megkezdődtek az edzések, a felkészülés a következő versenyre. November 24-én már a következő évi kvalifikációs versenyen vesznek részt, amit Hódmezővásárhelyen rendeznek meg.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.