EUR: 321,74 Ft
CHF: 281,52 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Békéscsaba

A hiányszakmák felé irányult a figyelem

Idén is számos kiállító vállalkozás, oktatási intézmény és más szervezet várta az érdeklődő fiatalokat és idősebbeket Békéscsabán, hogy segítséget nyújtsanak a pályaválasztás vagy éppen a pályaváltás előtt állóknak.

Az idén ismét megszervezte a Pályaválasztási Vásárt a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabán. A rendezvény egyik kiemelt célja, hogy olyan információt nyújtson a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló általános, közép- és felsőfokú oktatási intézmények tanulói, valamint a pályakorrekciót tervező felnőttek számára, amellyel segítheti a munkaerőpiaci igényekhez igazodó pályadöntés meghozatalát.


Rengetegen látogattak ki idén is a rendezvényre

A rendezvényen dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is köszöntötte a résztvevőket, hangsúlyozva, hogy szervezetük számára is fontos a pályaorientáció támogatása. Hozzátette, a kamarának a szakképzés területén is fontos feladatai vannak. Segítségével mód és lehetőség nyílik olyan kérdésekben is tájékozódni, mint a tanulószerződések és a hiányszakmák.

A rendezvény lehetőséget teremt az iskolákkal, a felnőttképzési intézményekkel, a munkáltatókkal és a pályaválasztásban érintett szervezetekkel való személyes találkozásra, ezáltal is elősegítve, hogy a pályadöntés előtt állók olyan pályát válasszanak, amely megfelel egyén készségeiknek, adottságaiknak, érdeklődési körüknek, valamint a munkaerőpiaci igényeknek. Kiemelt cél, hogy ösztönözzék a pályadöntés előtt állókat arra, hogy a hiányszakmai képesítések valamelyikét válasszák.

Az idén 34 középfokú oktatási intézmény, 7 felsőoktatási intézmény, 5 felnőttképzési intézmény, 8 egyesület, szakmai támogató szervezet, 5 kamarai vagy érdekvédelmi szervezet és 6 közigazgatási szerv képviseltette magát. Mellettük a rendezvény két napján 46 munkáltató is jelen volt, többek között olyanok is, akik gyakorlati képzőhelyként vesznek részt a megyei szakképzés rendszerében.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.