EUR: 326,60 Ft
CHF: 280,51 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Békéscsaba

A hiányszakmák felé irányult a figyelem

Idén is számos kiállító vállalkozás, oktatási intézmény és más szervezet várta az érdeklődő fiatalokat és idősebbeket Békéscsabán, hogy segítséget nyújtsanak a pályaválasztás vagy éppen a pályaváltás előtt állóknak.

Az idén ismét megszervezte a Pályaválasztási Vásárt a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabán. A rendezvény egyik kiemelt célja, hogy olyan információt nyújtson a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló általános, közép- és felsőfokú oktatási intézmények tanulói, valamint a pályakorrekciót tervező felnőttek számára, amellyel segítheti a munkaerőpiaci igényekhez igazodó pályadöntés meghozatalát.


Rengetegen látogattak ki idén is a rendezvényre

A rendezvényen dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is köszöntötte a résztvevőket, hangsúlyozva, hogy szervezetük számára is fontos a pályaorientáció támogatása. Hozzátette, a kamarának a szakképzés területén is fontos feladatai vannak. Segítségével mód és lehetőség nyílik olyan kérdésekben is tájékozódni, mint a tanulószerződések és a hiányszakmák.

A rendezvény lehetőséget teremt az iskolákkal, a felnőttképzési intézményekkel, a munkáltatókkal és a pályaválasztásban érintett szervezetekkel való személyes találkozásra, ezáltal is elősegítve, hogy a pályadöntés előtt állók olyan pályát válasszanak, amely megfelel egyén készségeiknek, adottságaiknak, érdeklődési körüknek, valamint a munkaerőpiaci igényeknek. Kiemelt cél, hogy ösztönözzék a pályadöntés előtt állókat arra, hogy a hiányszakmai képesítések valamelyikét válasszák.

Az idén 34 középfokú oktatási intézmény, 7 felsőoktatási intézmény, 5 felnőttképzési intézmény, 8 egyesület, szakmai támogató szervezet, 5 kamarai vagy érdekvédelmi szervezet és 6 közigazgatási szerv képviseltette magát. Mellettük a rendezvény két napján 46 munkáltató is jelen volt, többek között olyanok is, akik gyakorlati képzőhelyként vesznek részt a megyei szakképzés rendszerében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.