2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Békéscsaba

A hiányszakmák felé irányult a figyelem

Idén is számos kiállító vállalkozás, oktatási intézmény és más szervezet várta az érdeklődő fiatalokat és idősebbeket Békéscsabán, hogy segítséget nyújtsanak a pályaválasztás vagy éppen a pályaváltás előtt állóknak.

Az idén ismét megszervezte a Pályaválasztási Vásárt a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabán. A rendezvény egyik kiemelt célja, hogy olyan információt nyújtson a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló általános, közép- és felsőfokú oktatási intézmények tanulói, valamint a pályakorrekciót tervező felnőttek számára, amellyel segítheti a munkaerőpiaci igényekhez igazodó pályadöntés meghozatalát.


Rengetegen látogattak ki idén is a rendezvényre

A rendezvényen dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is köszöntötte a résztvevőket, hangsúlyozva, hogy szervezetük számára is fontos a pályaorientáció támogatása. Hozzátette, a kamarának a szakképzés területén is fontos feladatai vannak. Segítségével mód és lehetőség nyílik olyan kérdésekben is tájékozódni, mint a tanulószerződések és a hiányszakmák.

A rendezvény lehetőséget teremt az iskolákkal, a felnőttképzési intézményekkel, a munkáltatókkal és a pályaválasztásban érintett szervezetekkel való személyes találkozásra, ezáltal is elősegítve, hogy a pályadöntés előtt állók olyan pályát válasszanak, amely megfelel egyén készségeiknek, adottságaiknak, érdeklődési körüknek, valamint a munkaerőpiaci igényeknek. Kiemelt cél, hogy ösztönözzék a pályadöntés előtt állókat arra, hogy a hiányszakmai képesítések valamelyikét válasszák.

Az idén 34 középfokú oktatási intézmény, 7 felsőoktatási intézmény, 5 felnőttképzési intézmény, 8 egyesület, szakmai támogató szervezet, 5 kamarai vagy érdekvédelmi szervezet és 6 közigazgatási szerv képviseltette magát. Mellettük a rendezvény két napján 46 munkáltató is jelen volt, többek között olyanok is, akik gyakorlati képzőhelyként vesznek részt a megyei szakképzés rendszerében.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.