EUR: 325,80 Ft
CHF: 279,83 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Kecskemét

A Jazzfőváros jövője a tét

Már nem kell sokat várnunk arra, hogy a tél beköszöntével a Bohém Ragtime Jazz Band nevű zenekart is újra halljuk városunkban. Az idei jótékonysági koncerttel saját maguk segítése a cél. A bohémek december 3-án, este hat órakor lépnek színpadra a Hírös Agórában, Jazzlegendák 1. címmel. 

Hogy miért Jazzlegendák 1. lett az előadás címe? Ez egy háromrészes programsorozat első estéje lesz, hiszen a mostani mellett február és május első vasárnapján is rendeznek egy-egy Jazzlegendák című koncertet. Ezzel egy kicsit a kecskeméti Bohém-klub megszűnte miatti űrt is szeretné pótolni az együttes.


Bohém Ragtime Jazz Band
fotó: hiros.hu

Kivételesen idén saját javukra muzsikálnak a formáció tagjai. Ittzés Tamás, a zenekar hegedűművésze elárulta, hogy – önmagukon kívül eső okokból – most óriási támogatásra lesz szükségük, hogy a jövő évben újra megrendezhessék a Jazzfőváros elnevezésű fesztivált. A 2017-es rendezvény volt a 34. jazzfesztivál, amelyet Kecskeméten szervezett. Anyagilag körülbelül ugyanúgy állt össze, mint a tavalyi, csak éppen a 2016-os nagymértékű állami támogatás az idén elmaradt. Így végül nettó 12,6 milliós mínusszal zártak. Azóta ez 6,6 millióra olvadt, mert kapnak két utólagos támogatást a minisztériumtól, de ez még mindig túl nagy hiány ahhoz, hogy úrrá tudjanak lenni rajta további külső segítség nélkül.

10 év alatt 10 különböző szociális és kulturális szervezetet segítettek az év végi jótékonysági koncertjükkel, de most azt érzik, hogy kivételesen a saját megsegítésükre kell gyűjteniük.

Ha önök is szeretnék támogatni a Bohém Ragtime Jazz Bandet, a bohem.shoprenter.hu oldalon vásárolhatnak belépő- és támogatói jegyeket, valamint bérleteket a háromalkalmas koncertsorozatra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.