EUR: 310,72 Ft
CHF: 259,53 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Kecskemét

A Jazzfőváros jövője a tét

Már nem kell sokat várnunk arra, hogy a tél beköszöntével a Bohém Ragtime Jazz Band nevű zenekart is újra halljuk városunkban. Az idei jótékonysági koncerttel saját maguk segítése a cél. A bohémek december 3-án, este hat órakor lépnek színpadra a Hírös Agórában, Jazzlegendák 1. címmel. 

Hogy miért Jazzlegendák 1. lett az előadás címe? Ez egy háromrészes programsorozat első estéje lesz, hiszen a mostani mellett február és május első vasárnapján is rendeznek egy-egy Jazzlegendák című koncertet. Ezzel egy kicsit a kecskeméti Bohém-klub megszűnte miatti űrt is szeretné pótolni az együttes.


Bohém Ragtime Jazz Band
fotó: hiros.hu

Kivételesen idén saját javukra muzsikálnak a formáció tagjai. Ittzés Tamás, a zenekar hegedűművésze elárulta, hogy – önmagukon kívül eső okokból – most óriási támogatásra lesz szükségük, hogy a jövő évben újra megrendezhessék a Jazzfőváros elnevezésű fesztivált. A 2017-es rendezvény volt a 34. jazzfesztivál, amelyet Kecskeméten szervezett. Anyagilag körülbelül ugyanúgy állt össze, mint a tavalyi, csak éppen a 2016-os nagymértékű állami támogatás az idén elmaradt. Így végül nettó 12,6 milliós mínusszal zártak. Azóta ez 6,6 millióra olvadt, mert kapnak két utólagos támogatást a minisztériumtól, de ez még mindig túl nagy hiány ahhoz, hogy úrrá tudjanak lenni rajta további külső segítség nélkül.

10 év alatt 10 különböző szociális és kulturális szervezetet segítettek az év végi jótékonysági koncertjükkel, de most azt érzik, hogy kivételesen a saját megsegítésükre kell gyűjteniük.

Ha önök is szeretnék támogatni a Bohém Ragtime Jazz Bandet, a bohem.shoprenter.hu oldalon vásárolhatnak belépő- és támogatói jegyeket, valamint bérleteket a háromalkalmas koncertsorozatra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.