EUR: 310,27 Ft
CHF: 258,74 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb Székesfehérvár

A jövő mesterei

Kiválósági érmet szerzett Abu-Dzabiban, a 2017-es WorldSkillsen a Fejér megyei Liszi Roland bútorasztalos és Stadler Bence épületasztalos, továbbá Zaja Dániel hegesztő, Takács Dániel virágkötő, Cseke Szabolcs festő, Bihary Gergely webfejlesztő, Svajda Viktória pincér, Takács Zoltán és Sipos Kristóf mechatronikai versenyzők, valamint Kovács Alexandra fodrász.

Egy bronzérmet és kilenc kiválósági érmet nyertek a magyar versenyzők a fiatal szakmunkások világversenyén, a WorldSkillsen október 15–18. között Abu-Dzabiban, ahol 51 szakmában mintegy 60 ország 1300
versenyzője indult. Magyarországot 19 szakmában 20 versenyző képviselte.


A magyar versenyzők festő, szakács, pincér, ápoló és gondozó, informatikai rendszerüzemeltető, cukrász, virágkötő, épületasztalos, bútorasztalos, ács, fodrász, gipszkartonszerelő, hegesztő, kőműves,
szépségápoló, villanyszerelő, víz-, gáz- és fűtésszerelő, webfejlesztő szakmákban egyénileg indultak, a mechatronikaversenyen kétfős csapat vett részt.

A kép jobb szélén Fejér a megyei Liszi Roland bútorasztalos és Stadler Bence épületasztalos Fotó: SkillHungay/kamara

Csapatversenyben Magyarország a top-teljesítő országok rangsorában – a versenyen szakmájában az első 25 százalékba bekerült versenyzők száma alapján – a 18. helyen végzett, az összes érem pontszáma szerint a 22.
helyen zárt. Bronzérmes lett Varga Ákos informatikai rendszerüzemeltető. A magyar versenyzők közül a legtöbb pontot Cseke Szabolcs festő, díszítőfestő szerezte, őt hirdették ki a nemzet legjobbjának.


Korábban 14, az idén már 19 szakmában jutottak el teljesítményük alapján magyar szakemberek a viadalra. A magyar versenyzők, a felkészítők, a szakiskolák mindent megtettek azért, hogy a magyar csapat sikeresen szerepeljen a világversenyen – fogalmazott Bihall Tamás, az MKIK oktatási és képzési ügyekért felelős alelnöke.
A WorldSkills-szervezet október 15-én bejelentette, hogy a fiatal szakmunkások világversenyének 2021. évi rendezési jogát Sanghaj nyerte meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.