EUR: 326,13 Ft
CHF: 280,36 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Székesfehérvár

A jövő mesterei

Kiválósági érmet szerzett Abu-Dzabiban, a 2017-es WorldSkillsen a Fejér megyei Liszi Roland bútorasztalos és Stadler Bence épületasztalos, továbbá Zaja Dániel hegesztő, Takács Dániel virágkötő, Cseke Szabolcs festő, Bihary Gergely webfejlesztő, Svajda Viktória pincér, Takács Zoltán és Sipos Kristóf mechatronikai versenyzők, valamint Kovács Alexandra fodrász.

Egy bronzérmet és kilenc kiválósági érmet nyertek a magyar versenyzők a fiatal szakmunkások világversenyén, a WorldSkillsen október 15–18. között Abu-Dzabiban, ahol 51 szakmában mintegy 60 ország 1300
versenyzője indult. Magyarországot 19 szakmában 20 versenyző képviselte.


A magyar versenyzők festő, szakács, pincér, ápoló és gondozó, informatikai rendszerüzemeltető, cukrász, virágkötő, épületasztalos, bútorasztalos, ács, fodrász, gipszkartonszerelő, hegesztő, kőműves,
szépségápoló, villanyszerelő, víz-, gáz- és fűtésszerelő, webfejlesztő szakmákban egyénileg indultak, a mechatronikaversenyen kétfős csapat vett részt.

A kép jobb szélén Fejér a megyei Liszi Roland bútorasztalos és Stadler Bence épületasztalos Fotó: SkillHungay/kamara

Csapatversenyben Magyarország a top-teljesítő országok rangsorában – a versenyen szakmájában az első 25 százalékba bekerült versenyzők száma alapján – a 18. helyen végzett, az összes érem pontszáma szerint a 22.
helyen zárt. Bronzérmes lett Varga Ákos informatikai rendszerüzemeltető. A magyar versenyzők közül a legtöbb pontot Cseke Szabolcs festő, díszítőfestő szerezte, őt hirdették ki a nemzet legjobbjának.


Korábban 14, az idén már 19 szakmában jutottak el teljesítményük alapján magyar szakemberek a viadalra. A magyar versenyzők, a felkészítők, a szakiskolák mindent megtettek azért, hogy a magyar csapat sikeresen szerepeljen a világversenyen – fogalmazott Bihall Tamás, az MKIK oktatási és képzési ügyekért felelős alelnöke.
A WorldSkills-szervezet október 15-én bejelentette, hogy a fiatal szakmunkások világversenyének 2021. évi rendezési jogát Sanghaj nyerte meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.