2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb Kecskemét

A legkeményebb bringások a terepen tepertek

Bár a múlt szombaton hajnal óta esett, és a hőmérő „mutatója” is beragadt a hatos magasságában, a Winter Kúp elnevezésű bringaverseny indulóiban fel sem merült, hogy kihagyják a versenysorozat első fordulóját, amely a Hetényegyháza mögötti földutakon zajlott.

Hetényegyháza főutcáján, a Kossuth Lajos utcai bázison harmincegy, színes téli mezekbe öltözött kerékpáros gyülekezett. Regisztráció, rajtszámok átvétele, majd egy közel két kilométeres lassú rajt a Nyíri-parkerdő felé, a sínek előtt nagy levegő, majd elindult a háromkörös verseny. Innen már mindenki a saját elszántsága és állóképessége szerint tempózott a homokon, sáron, traktornyomokon, ügyelve a pályán felbukkanó autókra, motorokra, a kerekek által felszántott kanyarokra, a kanyarokban borulni készülő társakra, a hátulról hirtelen felbukkanó ellenfelekre.


Mindenki saját elszántsága és állóképessége szerint tempózott a homokon

Nem kellett nehezítés, a környezet adta magát. És rákészülni sem lehetett, mert ez a homokos talaj folyamatosan változik, állaga mindennap más és más. Ahogy azt a szervezők ígérték, valóban kemény volt a verseny. Nem úgy, mint az eső áztatta homokos, sáros talaj. A levegő csak addig tűnt hidegnek, amíg nem pörgött fel a verseny. Vagyis az első száz méterig. És olyanok is voltak, akik futva vágtak neki a hetényi homoknak. Kerekes Emese és Danyi Csanád már túl van annyi maratonon, hogy meg sem kottyant nekik a táv. (Vajon bringával hogy ment volna?)

A távot minden induló teljesítette, így mindenki boldog – és fáradt – mosollyal vette át az elismerő okleveleket. Kategóriánként az első három helyezett nyakába érem került, mindenki gratulált mindenkinek, és megegyeztek abban, hogy egy hónap múlva találkoznak a Winter Kúp második fordulóján, amely valószínűleg még ennél is keményebb lesz.


30–HelyezésTeljes mezőnyben elért helyezés
Czakó Zsolt11
Kollár Konrád24
Rogic Ákos37

 

30+ Helyezés Teljes mezőnyben elért helyezés
Haskó Tamás12
Sáfár Tamás23
Hajagos István35

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.