EUR: 323,10 Ft
CHF: 276,79 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Egyéb Kecskemét

A legkeményebb bringások a terepen tepertek

Bár a múlt szombaton hajnal óta esett, és a hőmérő „mutatója” is beragadt a hatos magasságában, a Winter Kúp elnevezésű bringaverseny indulóiban fel sem merült, hogy kihagyják a versenysorozat első fordulóját, amely a Hetényegyháza mögötti földutakon zajlott.

Hetényegyháza főutcáján, a Kossuth Lajos utcai bázison harmincegy, színes téli mezekbe öltözött kerékpáros gyülekezett. Regisztráció, rajtszámok átvétele, majd egy közel két kilométeres lassú rajt a Nyíri-parkerdő felé, a sínek előtt nagy levegő, majd elindult a háromkörös verseny. Innen már mindenki a saját elszántsága és állóképessége szerint tempózott a homokon, sáron, traktornyomokon, ügyelve a pályán felbukkanó autókra, motorokra, a kerekek által felszántott kanyarokra, a kanyarokban borulni készülő társakra, a hátulról hirtelen felbukkanó ellenfelekre.


Mindenki saját elszántsága és állóképessége szerint tempózott a homokon

Nem kellett nehezítés, a környezet adta magát. És rákészülni sem lehetett, mert ez a homokos talaj folyamatosan változik, állaga mindennap más és más. Ahogy azt a szervezők ígérték, valóban kemény volt a verseny. Nem úgy, mint az eső áztatta homokos, sáros talaj. A levegő csak addig tűnt hidegnek, amíg nem pörgött fel a verseny. Vagyis az első száz méterig. És olyanok is voltak, akik futva vágtak neki a hetényi homoknak. Kerekes Emese és Danyi Csanád már túl van annyi maratonon, hogy meg sem kottyant nekik a táv. (Vajon bringával hogy ment volna?)

A távot minden induló teljesítette, így mindenki boldog – és fáradt – mosollyal vette át az elismerő okleveleket. Kategóriánként az első három helyezett nyakába érem került, mindenki gratulált mindenkinek, és megegyeztek abban, hogy egy hónap múlva találkoznak a Winter Kúp második fordulóján, amely valószínűleg még ennél is keményebb lesz.


30–HelyezésTeljes mezőnyben elért helyezés
Czakó Zsolt11
Kollár Konrád24
Rogic Ákos37

 

30+ Helyezés Teljes mezőnyben elért helyezés
Haskó Tamás12
Sáfár Tamás23
Hajagos István35

Kapcsolódó Cikkek

  • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

    Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

    Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

  • Nagy értékek a kiskertekben

    Nagy értékek a kiskertekben

    Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.