2018. január 12., péntek
Ernő

Belföld

A magas fővárosi lakásárak akadályozzák a munkaerő mozgását

A fővárosban és a regionális központokban az utóbbi időszakban olyan magasra emelkedtek a lakásárak, illetve az albérleti díjak, hogy az már akadályozza a munkaerő mozgását – mondta a Magyar Nemzetnek Petz Raymund, a GKI Gazdaságkutató Zrt. ügyvezetője.

Úgy vélte, az egész gazdaság működésére kedvezőtlen hatással lehet az, hogy a magas lakhatási költségek miatt nehézkes a munkavállalók országon belüli költözése.


Petz Raymund szerint az elkövetkező néhány évben az olcsó lakást keresők szemszögéből nézve szinten biztosan nem javul a helyzet sem az ingatlanforgalmi, sem az albérleti piacon. Mint mondta, ha el is kezdődne egy bérlakásépítési hullám, annak megvalósítása évekig tartana.

Az átlagos négyzetméterenkénti albérletár a fővárosban 2-3 ezer forint, vidéken 1500-2000 forint – írja a Magyar Nemzet. Egy-egy lakható otthon megvásárlása Budapesten legalább 15 millió forintot igényel, felső határ pedig szinte nincs.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hazudott üldöztetéséről az ellenzéki jelölt

    Hazudott üldöztetéséről az ellenzéki jelölt

    Hazugságokkal, csúsztatásokkal sírta tele az ellenzéki sajtót Márki-Zay Péter, aki független, ellenzéki közös jelöltként indul a hódmezővásárhelyi időközi választáson, amelyet Almási Sándor polgármester halála miatt írtak ki – állítja az Origo.

  • Újra nagypapa lesz Orbán Viktor

    Újra nagypapa lesz Orbán Viktor

    Babát vár a miniszterelnök középső lánya, Sára és a férje, Szokira Tamás – értesült a Story magazin. A lap úgy tudja, a várandósság negyedik hónapjánál tartanak, még nem tudják, fiú lesz-e vagy kislány.