2018. április 20., péntek
Tivadar

Belföld

A magyarok ellenzik a kötelező kvótát

A magyarok többsége elutasítja az Európai Bizottság legújabb javaslatát a kötelező kvótáról – írta meg a Századvég kutatási eredményeit a legfrissebb Figyelő.

A Figyelő a Századvég kutatásaira hivatkozva arról ír, hogy a lakosok 71 százaléka értesült az EP szakbizottságának döntéséről, azonban a válaszadók 70 százaléka ellenzi a kötelező kvóta javaslatát. Csupán a válaszadók 22 százaléka gondolja azt, hogy be kellene fogadni felső korlát nélkül a migránsokat.


Abban a kérdésben, hogy a migránsok maguk dönthessenek arról, hogy melyik országban telepednének le, hasonló válaszok születtek – írja a lap.

A Századvég kutatása szerint a megkérdezettek 73 százaléka, vagyis csaknem háromnegyede elutasítja, hogy a bevándorlók dönthessék el, hogy melyik országba szeretnének menni és a megkérdezettek csupán 20 százaléka véli úgy, hogy erről a migránsoknak kellene határozniuk. Amikor a közvélemény-kutatásában arra voltak kíváncsiak, hogy egyetértenek-e a magyarok azzal, hogy amelyik tagállam nem akar felső határ nélkül migránsokat befogadni, korlátozzák az uniós források kifizetését, a válaszadók 73 százaléka vélekedett úgy, hogy nem ért egyet ezzel az uniós tervezettel.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Rogán: Jottányit sem engedünk

  Rogán: Jottányit sem engedünk

  “Ágyútűz fog zúdulni ránk, de ez az ágyútűz egy olyan erődöt fog érni, amelyet a magyar emberek keményen megerősítettek április 8-án. Mi ki fogunk tartani, a bevándorláspolitika ügyében egy jottányit sem engedünk “– mondta a PestiSrácok.

 • Kisétált az őrizetből Gyárfás

  Kisétált az őrizetből Gyárfás

  Nem kezdeményezte a Fenyő-gyilkosság felbujtójaként meggyanúsított Gyárfás Tamás előzetes letartóztatását a Fővárosi Főügyészség, így a mai tárgyaláson arról dönt a bíróság, hogy a gyanúsított kap e nyomkövetőt a bokájára vagy sem.

 • Újabb migránshullámot gerjeszt az unió

  Újabb migránshullámot gerjeszt az unió

  Már nem is kell átkelniük Európán, az EU áttelepítési programja keretében 40 ezer migránst maga az Európai Bizottság segít ide jutni az áttelepítési programmal, amelybe most újabb 10 ezer főt vonnak be – erről Dimitrisz Avramopulosz, a bizottság migrációs ügyekért felelős tagja nyilatkozott azután, hogy tárgyalt Horst Seehofer német belügyminiszterrel.