EUR: 312,96 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 24., szombat
Mátyás

Egyéb Szombathely

A Mesebolt Bábszínházé a legjobb gyermekszínházi előadás

A szombathelyi Mesebolt Bábszínház Kirikou és a boszorkány című előadása nyerte a legjobb magyar gyermek- és ifjúsági színházi előadásnak járó Üveghegy-díjat.

A  francia rajzfilm alapján készült darab főhőse Kirikou. A kisfiú már édesanyja hasában beszél, maga jön a világra, majd azonnal nekifog, hogy megértse és legyőzze a falut sanyargató boszorkányt. A nyugat-afrikai népmesei motívumokból szőtt mese gyönyörű vizualitással, szimbolikus motívumokon, izgalmas fordulatokon keresztül mutat be egy felnövéstörténetet. Foglalkozik a közösség és az egyén felelősségének kérdésével az elnyomással szemben, a gonoszság eredetét próbálja megfejteni egy határokat feszegető, különc, mégis nagyon szerethető kisbabahőssel. A négy éven felülieknek ajánlott előadást Kovács Géza rendezte.


A szombathelyi előadás kapta az Üveghegy-díjat Fotó: Mesebolt Bábszínház

A szakmai zsűri döntése értelmében a Kirikou és a boszorkány kapta a Nemzetgazdasági Minisztérium díját is a különösen gyönyörű képi világáért, a lenyűgöző és egyedi bábhasználatáért, az irodalmi alapanyag megválasztásáért, a kiemelkedő dramaturgi munkáért és a sallangmentes, letisztult előadásmódért.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.