EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Egyéb Szombathely

A Mesebolt Bábszínházé a legjobb gyermekszínházi előadás

A szombathelyi Mesebolt Bábszínház Kirikou és a boszorkány című előadása nyerte a legjobb magyar gyermek- és ifjúsági színházi előadásnak járó Üveghegy-díjat.

A  francia rajzfilm alapján készült darab főhőse Kirikou. A kisfiú már édesanyja hasában beszél, maga jön a világra, majd azonnal nekifog, hogy megértse és legyőzze a falut sanyargató boszorkányt. A nyugat-afrikai népmesei motívumokból szőtt mese gyönyörű vizualitással, szimbolikus motívumokon, izgalmas fordulatokon keresztül mutat be egy felnövéstörténetet. Foglalkozik a közösség és az egyén felelősségének kérdésével az elnyomással szemben, a gonoszság eredetét próbálja megfejteni egy határokat feszegető, különc, mégis nagyon szerethető kisbabahőssel. A négy éven felülieknek ajánlott előadást Kovács Géza rendezte.


A szombathelyi előadás kapta az Üveghegy-díjat Fotó: Mesebolt Bábszínház

A szakmai zsűri döntése értelmében a Kirikou és a boszorkány kapta a Nemzetgazdasági Minisztérium díját is a különösen gyönyörű képi világáért, a lenyűgöző és egyedi bábhasználatáért, az irodalmi alapanyag megválasztásáért, a kiemelkedő dramaturgi munkáért és a sallangmentes, letisztult előadásmódért.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.