2017. november 02., csütörtök
Achilles

Egyéb Szombathely

A Mesebolt Bábszínházé a legjobb gyermekszínházi előadás

A szombathelyi Mesebolt Bábszínház Kirikou és a boszorkány című előadása nyerte a legjobb magyar gyermek- és ifjúsági színházi előadásnak járó Üveghegy-díjat.

A  francia rajzfilm alapján készült darab főhőse Kirikou. A kisfiú már édesanyja hasában beszél, maga jön a világra, majd azonnal nekifog, hogy megértse és legyőzze a falut sanyargató boszorkányt. A nyugat-afrikai népmesei motívumokból szőtt mese gyönyörű vizualitással, szimbolikus motívumokon, izgalmas fordulatokon keresztül mutat be egy felnövéstörténetet. Foglalkozik a közösség és az egyén felelősségének kérdésével az elnyomással szemben, a gonoszság eredetét próbálja megfejteni egy határokat feszegető, különc, mégis nagyon szerethető kisbabahőssel. A négy éven felülieknek ajánlott előadást Kovács Géza rendezte.


A szombathelyi előadás kapta az Üveghegy-díjat Fotó: Mesebolt Bábszínház

A szakmai zsűri döntése értelmében a Kirikou és a boszorkány kapta a Nemzetgazdasági Minisztérium díját is a különösen gyönyörű képi világáért, a lenyűgöző és egyedi bábhasználatáért, az irodalmi alapanyag megválasztásáért, a kiemelkedő dramaturgi munkáért és a sallangmentes, letisztult előadásmódért.

Kapcsolódó Cikkek

  • Budapest csillagai Mátyásföldön

    Budapest csillagai Mátyásföldön

    Elsősorban a tehetséggondozás, a művészeti, kulturális kapcsolatok építése, a nemzetközi kapcsolatok és az együttműködés erősítése volt a cél a XVI.

  • Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

    Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

    A Balassi Táncegyüttes hetven éve része Békéscsaba kulturális életének. Számos közös produkcióban szerepeltek már például a Jókai Színház művészeivel, de a városi rendezvényeken is rendszeresen láthatja a táncosokat a közönség.