2017. november 04., szombat
Károly

Belföld

A népességfogyást nem betelepítéssel kell pótolni

A népességfogyást nem idegenek betelepítésével kell pótolni – jelentette ki Kiszelly Zoltán politológus pénteken Kisteleken, egy fórumon.

Németországban jelenleg 42 millióan dolgoznak, de évente félmillióval többen mennek nyugdíjba, mint amennyien belépnek a munkaerőpiacra – mondta a politológus a nemzeti konzultációról rendezett országos fórumsorozat egyik Csongrád megyei állomásán. Hozzátette: mivel fokozatosan csökken az Európán belülről érkező utánpótlás, a német politikusok az olcsó munkaerőt a kontinensen kívül keresik.


A 2015-ben Ausztriába és Németországba érkezett migránsok 15-20 százaléka dolgozik csupán. Nem beilleszkedni akarnak, hanem a saját világukat hoznák ide, nem adófizetői lesznek a társadalomnak, hanem eltartottjai – hangsúlyozta az elemező.

Felmérésekre hivatkozva azt mondta: az Európában élő muszlimok több mint fele fontosabbnak tartja a Koránt, mint a befogadó ország törvényeit.


A közvélemény már kezd átalakulni nyugaton is: Finnországtól Bulgáriáig az emberek 80 százaléka nem támogatja a bevándorlást. Az elmúlt hetek választásai igazolják, hogy Közép-Európában is egyre nagyobb a támogatása a kötelező kvótát elutasító politikának. Csehországban győztek, Ausztriában pedig több mint 60 százalékot kaptak a kvótát elutasító pártok, a korlátlan befogadást pártoló Zöldek pedig kiestek a parlamentből – tudatta Kiszelly Zoltán.

A politikai elemző hangsúlyozta, amikor Orbán Viktor miniszterelnök vagy más visegrádi országok vezetői ezekről a kérdésekről tárgyalnak Brüsszelben, egyáltalán nem mindegy, milyen támogatás áll mögöttük. A nemzeti konzultáció révén a magyar emberek demokratikusan, szabadon elmondhatják véleményüket, visszaküldött válaszaikkal támogathatják a kormány politikáját.

Kitért arra is: a kormány ebben a kérdésben nem számíthat a Jobbikra, amely nem támogatta az alaptörvény módosítását. A nemzeti konzultáció arra is alkalmas, hogy rávegye a többi pártot, hogy figyelembe vegyék az emberek véleményét – mondta.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Rovarirtó miatt kellett költöznie 120 embernek Balmazújvárosban

  Rovarirtó miatt kellett költöznie 120 embernek Balmazújvárosban

  Százhúsz embernek kellett elhagynia az otthonát péntek este Balmazújvárosban, miután kiszórt rovarirtó szer vízzel elegyedve reakcióba lépett, és kellemetlen szagú gázt fejlesztett – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője az MTI-vel.

 • Magyarország támogatja Libanont a migrációs válság rendezésében

  Magyarország támogatja Libanont a migrációs válság rendezésében

  Magyarország több millió euróval támogatja a migrációs válság által sújtott Libanont, és minden politikai támogatást megad annak érdekben, hogy az országban tartózkodó szír menekültek mihamarabb hazatérhessenek – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter pénteken, kétnapos libanoni útja végeztével telefonon az MTI-nek.

 • Rétvári: Az UNESCO alapszabályát is sérti az ukrán nyelvtörvény

  Rétvári: Az UNESCO alapszabályát is sérti az ukrán nyelvtörvény

  Az UNESCO alapszabályát is teljes mértékben sérti az új ukrán nyelvtörvény, hiszen az ENSZ oktatási szervezete szerint is mindenki számára biztosítani kell az anyanyelven történő tanulás lehetőségét – mondta pénteken Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Párizsban az MTI-nek, miután felszólalt az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) Általános Konferenciájának 39.

 • A magyar opera napja alkalmából elismeréseket adtak át az Erkel Színházban

  A magyar opera napja alkalmából elismeréseket adtak át az Erkel Színházban

  A Magyar Állami Operaház Örökös Tagjainak Testülete Uzoni Mária egykori protokollfőnököt választotta soraiba, és posztumusz örökös tag lett Lehoczky Éva és Ütő Endre operaénekes, valamint Petrovics Emil zeneszerző – hangzott el a magyar opera napja alkalmából rendezett pénteki ünnepségen Budapesten, az Erkel Színházban, ahol az Operaház elismeréseinek átadása mellett Ókovács Szilveszter főigazgató bemutatta a MagyarOpera200 című, 53 lemezből álló új kiadványt is, amely a magyar operairodalom elmúlt két évszázadából nyújt átfogó válogatást.