2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Érd

Ajándékcsomagokat is készítenek

Ahogy egyre hűvösebbé válik az idő, fokozatosan több gondot kell fordítani a hajléktalanokra és általánosságban a hátrányos helyzetben élőkre. A téli krízisidőszakra Érden is készülnek a szociális és egyházi szervezetek.

A városban az átmeneti szálló női részlege tíz, a férfi tizenkét személyt tud fogadni. A Hajléktalanellátó nappali melegedőjében túlélési pontot alakítanak ki, ahol nemcsak fűtött szálláshoz, de ennivalóhoz, forró teához is juthatnak a betérők. Mint az érdmost.hu tájékoztatott róla: az éjjeli menedéken hat napnál nem régebbi bőrgyógyászati igazolással és fél évnél nem régebbi tüdőszűrőlelettel fogadják a hajléktalanokat. Jelenleg sem a menedéken, sem a (fizetős) átmeneti szállón nincs telt ház.


A november 26-tól február-márciusig tartó melegétel-osztást  a Szociális Gondozó Központ és az érdi egyházak szervezik és az önkormányzat is támogatja.

Ételosztás (korábbi felvétel)

Évről évre egyre többen csatlakoznak hozzájuk, és az adagok száma is emelkedik. Idén szeretnék kibővíteni az akciót, oly módon, hogy  hétköznap tartós élelmiszerekkel látnák el a rászorulókat, ezt azonban csak adományok segítségével tudják megoldani.  Tészta-, olaj-, liszt-, cukor-, édesség-, befőtt-, konzerv-, lekváradományokat várnak – örömmel fogadnak minden tartós élelmiszert.

Mint Récsei Krisztina, a Szociális Gondozó Központ intézményvezetője elmondta, december 8-ára gyűjtést szerveznek a Tesco áruházban.

Récsei Krisztina, a Szociális Gondozó Központ intézményvezetője elmondta: gyűjtést szerveznek az érdi Tesco áruházban (Fotó B. N.)

Az adományozott  élelmiszerekből ajándékcsomagokat állítanak össze és juttatnak el a nehéz helyzetben élőknek.

A Hajléktalanellátó elérhetőségei:

Cím: 2030 Érd, Fehérvári út 89–91.
Telefon: 06-23-363-767
E-mail: szhe@szocgond.hu

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.