EUR: 310,23 Ft
CHF: 258,71 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Hódmezővásárhely

Akár katonai kollégium is épülhet

Az első világháborús halotti sírok újraszentelésének alkalmából Hódmezővásárhelyen járt a közelmúltban Simicskó István. A honvédelmi miniszter beszélt arról is, hogy a településnek milyen jövőt szánnak a magyar katonaság életében.

Október 21-én újraszentelték az első világháborúban életüket vesztett hősi halottak felújított hadisírjait a Kincses temetőben.

Simicskó István beszédében elmondta, hogy a hódmezővásárhelyiek közül arányaiban sokkal többen vették ki a részüket az első világháborúból azzal a 15 ezer katonával, akit a frontra küldtek. A miniszter kiemelte, hogy hosszú idő után az ország gazdasági helyzete miatt arra is lehetőség nyílt, hogy újraéledjen a hadiipar.


Simicskó István honvédelmi miniszter mellett Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő is beszédet mondott.

Az a hadiipar, amely az első világháború idején még képes volt ellátni lőszerrel és fegyverekkel az Osztrák–Magyar Monarchiát. Ám Weiss Manfréd csepeli hadiipari üzemét kifosztották, amivel több mint 411 millió aranykorona kárt okoztak. Arra buzdított, hogy építsük a hőskultuszt, ugyanis rengeteg olyan történelmi kulcsfigurája van az országnak, akinek a története követendő példa.

Simicskó István honvédelmi miniszter a hőskultusz építésére buzdított.

– Csak összefogva, emelt fejjel előrehaladva lehet erős a nemzet – emelte ki Simicskó. Elmondta, hogy Hódmezővásárhely Magyarország egyik legnagyobb katonai központja, ezért szeretnék fejleszteni a jövőben. Hozzátette: elképzelhető, hogy egy katonai kollégiumot is létesítenek a városban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.