2017. november 02., csütörtök
Achilles

Egyéb Hódmezővásárhely

Akár katonai kollégium is épülhet

Az első világháborús halotti sírok újraszentelésének alkalmából Hódmezővásárhelyen járt a közelmúltban Simicskó István. A honvédelmi miniszter beszélt arról is, hogy a településnek milyen jövőt szánnak a magyar katonaság életében.

Október 21-én újraszentelték az első világháborúban életüket vesztett hősi halottak felújított hadisírjait a Kincses temetőben.

Simicskó István beszédében elmondta, hogy a hódmezővásárhelyiek közül arányaiban sokkal többen vették ki a részüket az első világháborúból azzal a 15 ezer katonával, akit a frontra küldtek. A miniszter kiemelte, hogy hosszú idő után az ország gazdasági helyzete miatt arra is lehetőség nyílt, hogy újraéledjen a hadiipar.


Simicskó István honvédelmi miniszter mellett Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő is beszédet mondott.

Az a hadiipar, amely az első világháború idején még képes volt ellátni lőszerrel és fegyverekkel az Osztrák–Magyar Monarchiát. Ám Weiss Manfréd csepeli hadiipari üzemét kifosztották, amivel több mint 411 millió aranykorona kárt okoztak. Arra buzdított, hogy építsük a hőskultuszt, ugyanis rengeteg olyan történelmi kulcsfigurája van az országnak, akinek a története követendő példa.

Simicskó István honvédelmi miniszter a hőskultusz építésére buzdított.

– Csak összefogva, emelt fejjel előrehaladva lehet erős a nemzet – emelte ki Simicskó. Elmondta, hogy Hódmezővásárhely Magyarország egyik legnagyobb katonai központja, ezért szeretnék fejleszteni a jövőben. Hozzátette: elképzelhető, hogy egy katonai kollégiumot is létesítenek a városban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Budapest csillagai Mátyásföldön

    Budapest csillagai Mátyásföldön

    Elsősorban a tehetséggondozás, a művészeti, kulturális kapcsolatok építése, a nemzetközi kapcsolatok és az együttműködés erősítése volt a cél a XVI.

  • Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

    Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

    A Balassi Táncegyüttes hetven éve része Békéscsaba kulturális életének. Számos közös produkcióban szerepeltek már például a Jókai Színház művészeivel, de a városi rendezvényeken is rendszeresen láthatja a táncosokat a közönség.