2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Kecskemét

Áldémászosok csalták ki az idős emberek pénzét

A csalók azt állították, akciósan cserélik le a villanyórát, majd több mint 180 ezer forintot és aranygyűrűket loptak el az idős kecskeméti házaspártól. Az ügyészség most lopás és csalás bűntettével vádolja a négyfős társaságot.

A 27, 60, 33 és 26 éves sajóbábonyi és budapesti férfiak 2015 májusában és júliusában elhatározták, hogy idős emberek otthon tartott készpénzét kicsalják vagy ellopják. Kiszemelt idős áldozatuk nevét és vonalas számát lakcíme alapján a telefonos tudakozótól megszerezték, majd egyikük felhívta a 86 éves sértetteket, és magát az áramszolgáltató munkatársának kiadva jelezte, hogy villanyóracsere érdekében a nap folyamán hamarosan megjelennek. Másik áldozatukkal azt hitették el, hogy túlfizetése van, azt jönnek elszámolni vele.


Az idős kecskeméti házaspár lakásába bejutva a 27 éves vádlott közölte, hogy az egyébként 100 ezer forintba kerülő villanyóracsere kedvezményesen 50 ezer forint. A megtévesztett házaspár az otthon borítékban tartott készpénzből a kért összeget átadta, a maradék 15 ezer forintot pedig az előszobában lévő asztalon hagyta. A vádlott azért, hogy a sértettek figyelmét elterelje, az udvari kamra ellenőrzése ürügyén kiment a házaspárral az udvarra. Ekkor bejött az ingatlanba a szintén a szolgáltató munkatársaként bemutatkozó 33 éves vádlott, aki kihasználva, hogy társa szóval tartja az idős embereket, beosont a házba, ahonnan készpénzt, arany pecsétgyűrűt és karikagyűrűt lopott el, összesen 184 ezer 500 forint értékben. A vádlottakra a közelben várakozott autóval 26 éves társuk, aki tudott társai lopási szándékáról. Utóbb a vádlottak megtérítették az idős házaspár kárát.

A 86 éves budapesti sértett lakásába bejutva a 60 éves vádlott látszólag ellenőrizte a villanyórát, majd írásra alkalmas helyet kért a sértettől. A vádlott közölte az idős férfival, hogy akkor tudja odaadni a 11 ezer forintnyi túlfizetését, ha vissza tud adni húszezer forintból. Az idős férfi a kamrában tartott 750 ezer forint megtakarítását elővette, és abból adott vissza a vádlottnak. Eközben megjelent a lakásban a 33 éves vádlott is, azzal, hogy a konnektorokat jött ellenőrizni. Az idős férfi körbevezette őt a lakásban, mialatt 60 éves társa ellopta áldozatuk összes megtakarított pénzét. Pár perc elteltével a fiatalabb vádlott is elköszönt, és a gépjárművel a közelben várakozó 26 éves társuk segítségével távoztak a helyszínről. Az idős férfi kárát a 33 és a 26 éves vádlott utóbb teljes egészében megtérítette.


Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.