EUR: 322,48 Ft
CHF: 279,73 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Egyéb Kecskemét

Áldémászosok csalták ki az idős emberek pénzét

A csalók azt állították, akciósan cserélik le a villanyórát, majd több mint 180 ezer forintot és aranygyűrűket loptak el az idős kecskeméti házaspártól. Az ügyészség most lopás és csalás bűntettével vádolja a négyfős társaságot.

A 27, 60, 33 és 26 éves sajóbábonyi és budapesti férfiak 2015 májusában és júliusában elhatározták, hogy idős emberek otthon tartott készpénzét kicsalják vagy ellopják. Kiszemelt idős áldozatuk nevét és vonalas számát lakcíme alapján a telefonos tudakozótól megszerezték, majd egyikük felhívta a 86 éves sértetteket, és magát az áramszolgáltató munkatársának kiadva jelezte, hogy villanyóracsere érdekében a nap folyamán hamarosan megjelennek. Másik áldozatukkal azt hitették el, hogy túlfizetése van, azt jönnek elszámolni vele.


Az idős kecskeméti házaspár lakásába bejutva a 27 éves vádlott közölte, hogy az egyébként 100 ezer forintba kerülő villanyóracsere kedvezményesen 50 ezer forint. A megtévesztett házaspár az otthon borítékban tartott készpénzből a kért összeget átadta, a maradék 15 ezer forintot pedig az előszobában lévő asztalon hagyta. A vádlott azért, hogy a sértettek figyelmét elterelje, az udvari kamra ellenőrzése ürügyén kiment a házaspárral az udvarra. Ekkor bejött az ingatlanba a szintén a szolgáltató munkatársaként bemutatkozó 33 éves vádlott, aki kihasználva, hogy társa szóval tartja az idős embereket, beosont a házba, ahonnan készpénzt, arany pecsétgyűrűt és karikagyűrűt lopott el, összesen 184 ezer 500 forint értékben. A vádlottakra a közelben várakozott autóval 26 éves társuk, aki tudott társai lopási szándékáról. Utóbb a vádlottak megtérítették az idős házaspár kárát.

A 86 éves budapesti sértett lakásába bejutva a 60 éves vádlott látszólag ellenőrizte a villanyórát, majd írásra alkalmas helyet kért a sértettől. A vádlott közölte az idős férfival, hogy akkor tudja odaadni a 11 ezer forintnyi túlfizetését, ha vissza tud adni húszezer forintból. Az idős férfi a kamrában tartott 750 ezer forint megtakarítását elővette, és abból adott vissza a vádlottnak. Eközben megjelent a lakásban a 33 éves vádlott is, azzal, hogy a konnektorokat jött ellenőrizni. Az idős férfi körbevezette őt a lakásban, mialatt 60 éves társa ellopta áldozatuk összes megtakarított pénzét. Pár perc elteltével a fiatalabb vádlott is elköszönt, és a gépjárművel a közelben várakozó 26 éves társuk segítségével távoztak a helyszínről. Az idős férfi kárát a 33 és a 26 éves vádlott utóbb teljes egészében megtérítette.


Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.