EUR: 311,58 Ft
CHF: 266,01 Ft
2018. március 21., szerda
Benedek

Külföld

Alice perverz disznóknak nevezte a képviselőket

Perverz disznóknak nevezte a brit parlamenti képviselőket Alice Bailey. Legalábbis azokat a magukról megfeledkezett “urakat”, akik szexuális ajánlatokkal bombázták a törvényhozás egyik bárjában dolgozó csinos, 25 éves pincérlányt.

A Sun című angol bulvárlap teregett ki Alice esetét, rámutatva, menniyre képmutatóak a tekintélyesnek látszó képviselők, miniszterek. Miss Bailey 19 éves korában kezdett dolgozni a bárban, és szinte azonnal megkörnyékezték a férfiak.


– Nagyon fontos embernek képzelték, magukat, akik rögvest azt fetételezték rólam, hogy könnyen megkaphatnak – nyilatkozta Alice. – Szánalmasak, öregek és csúnyák voltak, s persze mindegyikük házas.

Állítása szerint már az első munkanapján ajánlatokat kapott, az egyik alaposan besörözött munkáspárti képviselő hazáig követte, és a buszon tapogatta. Legalább harminc tisztesnek látszó honatya tett neki rendszeresen ajánlatot, nem csoda, hogy nem sokáig bírta, és négy évvel később felmondott a bárban.


Miss Bailey vádjai robbanásveszélyes helyzetet teremtettek, a képviselőházban dolgozó nők is egyre többször beszélnek az eddig elhallgatott zaklatásokról, és összeállítottak egy negyven nevet tartalmazó listát, melyben a honatyák mellett alacsonyabb rangú miniszterek is szerepelnek.

Sir Michael Fallon brit védelmi miniszter lemondásához is az vezetett, hogy elismerte, nem mindig viselkedett az elfogadott normáknak megfelelően a nőkkkel.  Hirtelen se szeri, se száma a zaklatásos ügyeknek, melynek -közvett módon – halálos áldozata is van már, a 48 éves Carl Sargeant walesi politikus, munkaügyi miniszter öngyilkosságot követett el, miután három nő molesztálással vádolta, miután azonnal eltávolították a walesi kormányból.

Mindenesetre érdekes párhuzam, hogy a Harvey Weinstein, hollywoodi producer szexuális zaklatásos esete nyomán valóságos lavina indult el, amely itthon maga alá temette Marton Lászlót és Kerényi Miklós Gábort, és gyarapodnak az áldozatok világ más részein is. S alighanem ez csak a jéghegy csúcsa, újabb és újabb csontvázak hullanak majd ki a hálószobák szekrényeiből.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Házkutatás a BMW központjában!

  Házkutatás a BMW központjában!

  Házkutatást tartottak kedden a BMW német autógyártó társaság müncheni központjában és egy ausztriai telephelyén a versenytárs Volkswagen (VW) dízelbotrányához hasonló manipuláció gyanújával.

 • Franciaország: a hamburger népszerűbb mint a baguette!

  Franciaország: a hamburger népszerűbb mint a baguette!

  Noha a franciák rendkívül büszkék gasztronómiai hagyományaikra, tavaly mégis több amerikai stílusú hamburger fogyott Franciaországban, mint hagyományos sonkás baguette szendvics, amire korábban még sosem volt példa – derült ki egy tanulmányból.

 • Ninó a romok között várja elhunyt gazdiját

  Ninó a romok között várja elhunyt gazdiját

  Nem újdonság az, hogy a kutyák elképesztően tudnak ragaszkodni gazdájukhoz és az sem ritka, hogy ha valamilyen úton elveszítik őket, képesek mély depresszióba esni és akár napokig egy falatot sem enni.

 • Zuckerberget hallgatná meg a brit parlament

  Zuckerberget hallgatná meg a brit parlament

  Mark Zuckerberget, a Facebook alapító vezérigazgatóját szeretné meghallgatni a londoni alsóház arról, hogy a Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég miként használhatott fel több tízmillió Facebook-profilt az amerikai elnökválasztási kampányban.