EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Hódmezővásárhely

Amikor egy álom valóra válik

Közel egymillió forintból újulhatott meg a Klauzál utcai Gyermekotthon udvara a Rotary Club Hódmezővásárhely szervezésében, az úgynevezett Tündérkert projekt keretében.

Az egész Tündérkert projekt két részből áll, a Gyermekotthon az első állomása, és közel 1 millió forintból valósulhatott meg. A következő állomása a projektnek Simonyi utcán található kollégium lesz, amely a Kozmutza Flóra Iskola tagintézménye.

A Rotary Club hódmezővásárhelyi szervezete régóta kapcsolatban áll a sérült gyermekekkel foglalkozó intézményekkel. A Dr. Waltner Károly Hódmezővásárhely Különleges Gyermekotthonát Mucsi Tamás, a vásárhelyi Rotary Club tagja tavasszal kereste meg az úgynevezett Tündérkert projekt lehetőségével, amelynek értelmében ez az intézmény is megújulhatott.


Mucsi Tamás, a vásárhelyi Rotary Club tagja, a tündérkert projekt felelőse.

Nyáron kezdődött el a munka: bővült a tárlóhely, kerti padokkal, asztalokkal gazdagodott az udvar, illetve műfüves játszórészt alakítottak ki, ami azért nagyon jó, mert előtte nem tudott kinőni a fű, helyette csak por volt az udvaron. Bár az ünnepélyes átadást október 24-én tartották, a gyerekek már három hete birtokba vették a felújított udvart. Annyira vigyáznak a műfüves szakaszra, hogy cipővel alig mernek rálépni. Nagyon örülnek neki, és ezt az örömöt egy műsorral fejezték ki. Az Aranyszőrű bárány című mesét vitték színre a gyermekotthon lakói, sok humorral és parádés jelmezekkel.

Az Aranyszőrű bárány meséje elevenedett meg az átadó ünnepsége.

Az otthonban 16 gyermek lakik, mindegyikük középsúlyos mértékben értelmi akadályozott, és mindannyian gyermekvédelmi szakellátók növendékei, valamilyen oknál fogva mindegyiküket kiemelték a családjukból.


Ságodiné Samu Edit, a gyermekotthon szakmai vezetője

– A mindennapjainkban úgy élünk, mint egy nagy család. Csak mi 16 gyermekről gondoskodunk 14 kollégámmal közösen – fogalmazott Ságodiné Samu Edit, a gyermekotthon szakmai vezetője, aki kifejezte háláját a projekt megvalósításában részt vevő, segédkező emberek, szervezetek felé, kiemelve közülük Mucsi Tamást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.