EUR: 325,74 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Hódmezővásárhely

Amikor egy álom valóra válik

Közel egymillió forintból újulhatott meg a Klauzál utcai Gyermekotthon udvara a Rotary Club Hódmezővásárhely szervezésében, az úgynevezett Tündérkert projekt keretében.

Az egész Tündérkert projekt két részből áll, a Gyermekotthon az első állomása, és közel 1 millió forintból valósulhatott meg. A következő állomása a projektnek Simonyi utcán található kollégium lesz, amely a Kozmutza Flóra Iskola tagintézménye.

A Rotary Club hódmezővásárhelyi szervezete régóta kapcsolatban áll a sérült gyermekekkel foglalkozó intézményekkel. A Dr. Waltner Károly Hódmezővásárhely Különleges Gyermekotthonát Mucsi Tamás, a vásárhelyi Rotary Club tagja tavasszal kereste meg az úgynevezett Tündérkert projekt lehetőségével, amelynek értelmében ez az intézmény is megújulhatott.


Mucsi Tamás, a vásárhelyi Rotary Club tagja, a tündérkert projekt felelőse.

Nyáron kezdődött el a munka: bővült a tárlóhely, kerti padokkal, asztalokkal gazdagodott az udvar, illetve műfüves játszórészt alakítottak ki, ami azért nagyon jó, mert előtte nem tudott kinőni a fű, helyette csak por volt az udvaron. Bár az ünnepélyes átadást október 24-én tartották, a gyerekek már három hete birtokba vették a felújított udvart. Annyira vigyáznak a műfüves szakaszra, hogy cipővel alig mernek rálépni. Nagyon örülnek neki, és ezt az örömöt egy műsorral fejezték ki. Az Aranyszőrű bárány című mesét vitték színre a gyermekotthon lakói, sok humorral és parádés jelmezekkel.

Az Aranyszőrű bárány meséje elevenedett meg az átadó ünnepsége.

Az otthonban 16 gyermek lakik, mindegyikük középsúlyos mértékben értelmi akadályozott, és mindannyian gyermekvédelmi szakellátók növendékei, valamilyen oknál fogva mindegyiküket kiemelték a családjukból.


Ságodiné Samu Edit, a gyermekotthon szakmai vezetője

– A mindennapjainkban úgy élünk, mint egy nagy család. Csak mi 16 gyermekről gondoskodunk 14 kollégámmal közösen – fogalmazott Ságodiné Samu Edit, a gyermekotthon szakmai vezetője, aki kifejezte háláját a projekt megvalósításában részt vevő, segédkező emberek, szervezetek felé, kiemelve közülük Mucsi Tamást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.