EUR: 324,34 Ft
CHF: 281,93 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Extra

„Anya, ez a kép legyen nálad akkor is, ha már nem leszek”

Egy kétségbeesett anya könyörögve kér segítséget: elvesztette a pénztárcáját, amelyben elhunyt kisfia fotóját őrizte. Balogh Márta megígérte Norbinak, hogy a kép egész életében vele lesz.

– Ezeket a fotókat soha nem tudom pótolni. Könyörgöm, aki megtalálta, adja vissza vissza a képeket… nagyon szépen kérem. Az okmányokat már hétfőn pótoltam, a pénz sem érdekel, ami a tárcában volt, csak az a két fotó, ami megmaradt nekem Norbiról – kezdte szívszorító történetét Márta, aki az Albapark autópálya-étterem mosdójában felejtette pénztárcáját, benne minden emlékével egyetlen fiáról, Norbiról, aki tíz évvel ezelőtt, 18 éves korában hunyt el. A fiúnak Duchenne-féle izomsorvadása volt, már gyerekkorában tudták, hogy nagy a baj.


Balogh Márta kisfia, Norbi fotóját szeretné visszakapni elveszített tárcájából, erre a címre: Lábod, Petesmalom Vidrapark, 7551

– Mindent, ami csak tőlünk telt, megpróbáltunk, amerikai és egyéb külföldi gyógykúrákat, hogy Norbi meggyógyulhasson. Ezt a betegség azonban még ma is gyógyíthatatlan. Mindig őszinte voltam Norbival, tudta, hogy beteg. Egy óvodai fotózás után egyszer azt mondta: „Anya, ez a kép mindig legyen nálad, akkor is, ha már nem leszek” – mesélte könnyeit elnyelve Márta, aki most ezt a fényképet várná vissza attól, aki megtalálta a tárcáját. – Tudom, hogy nem a tárgyak, hanem az emlékek számítanak, de ehhez a két képhez ragaszkodom. Bár azt hiszem, kellőképpen meggyászoltam a fiam, van, amikor az ember elgyengül és ilyenkor jó ránézni a képekre. Más számára nincs értékük, nekem viszont felbecsülhetetlenek – mondta Márta, a Somogy megyei Petesmalmi Vidrapark vezetője, aki erre a címre várja vissza a két képet is.

 

Mártának felbecsülhetetlen értékűek a képek

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezt jelentik a rövidítések a naptejeken

    Ezt jelentik a rövidítések a naptejeken

    A JAMA Dermatology korábban közzétett vizsgálata szerint sokan nincsenek tisztában a naptejeken látható jelölésekkel. Dr. Rózsa Annamária bőrgyógyász, az Anyajegyszűrő Központ orvosa magyarázza el, hogy miért nem elég, ha kizárólag az SPF alapján választunk, és miért fontos figyelni az UVA és UVB jelölésekre is?