2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Szekszárd

Aranyérmes cukrászok

A Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolájának diákjai kimagasló sikereket értek el a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola megmérettetésén. Fazekas Kitti és Fábián Petra elsők lettek a Siófokon megrendezett I. Balatoni Gasztronómiai Versenyen. A szekszárdi intézmény tanulói meghívást kaptak erre a megmérettetésre, a vetélkedőn külön kategóriaként cukrászok, szakácsok, pincérek mérhették össze szakmai tudásukat.

A cukrász kategóriában Fazekas Kittyt és Fábián Petrát indították a versenyen, s ők megnyerték a Balaton Fiatal Cukrásza díjat is. A cukrászoknak egy édes és egy sós rétest kellett elkészíteniük, ami házi készítésű húzott rétestésztát jelent, amelyet a helyszínen kellett begyúrni, húzni a rétest. Ezt követően el kellett készíteniük Krúdy Gyuláról – illetve hozzá kapcsolódóan, az életéről – egy dísztortát, amelyhez megszabták, hogy hungarikumokat kell felhasználniuk. Ki kellett találniuk egy új tortaízt, amelyet a dísztortában is meg kellett jeleníteni. A cukrászok kiválóan helytálltak a megmérettetésen, a zsűri elégedettségét pedig az első helyezés is igazolja.


Fotó: Mészáros Diána

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.