EUR: 326,48 Ft
CHF: 280,70 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Szekszárd

Aranyérmes cukrászok

A Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolájának diákjai kimagasló sikereket értek el a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola megmérettetésén. Fazekas Kitti és Fábián Petra elsők lettek a Siófokon megrendezett I. Balatoni Gasztronómiai Versenyen. A szekszárdi intézmény tanulói meghívást kaptak erre a megmérettetésre, a vetélkedőn külön kategóriaként cukrászok, szakácsok, pincérek mérhették össze szakmai tudásukat.

A cukrász kategóriában Fazekas Kittyt és Fábián Petrát indították a versenyen, s ők megnyerték a Balaton Fiatal Cukrásza díjat is. A cukrászoknak egy édes és egy sós rétest kellett elkészíteniük, ami házi készítésű húzott rétestésztát jelent, amelyet a helyszínen kellett begyúrni, húzni a rétest. Ezt követően el kellett készíteniük Krúdy Gyuláról – illetve hozzá kapcsolódóan, az életéről – egy dísztortát, amelyhez megszabták, hogy hungarikumokat kell felhasználniuk. Ki kellett találniuk egy új tortaízt, amelyet a dísztortában is meg kellett jeleníteni. A cukrászok kiválóan helytálltak a megmérettetésen, a zsűri elégedettségét pedig az első helyezés is igazolja.


Fotó: Mészáros Diána

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.