EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb XVII.kerület

Athéntól Spártáig futott, majd elájult

Athéntól Spártáig összesen 246 kilométert futnak a Spartathlon résztvevői. Káldi Péter személyében először indult rákosmenti futó és ért sikeresen célba szeptember utolsó hétvégéjén az ultrafutóversenyen. A megmérettetésről a Vigyázó Művelődési Házban számolt be az érdeklődőknek múlt pénteken.

Az élménybeszámolóból kiderült, a Spartathlonon való indulás nemcsak a megfelelő szintidőnek, de a szerencsének is köszönhető, hisz sorsolással választják ki az indulókat. Az idén ez 23 magyarnak, köztük Káldi Péternek sikerült, aki 306-os rajtszámmal vágott neki a 246 kilométernek. Péter hat éve egy festőtársa biztatására kezdett el futni, először csak három kilométert. Majd következett a félmaraton, a maraton és idén a Spartathlon. A négyszáz induló közül 203. futóként ért célba. Úgy emlékszik, célba érkezésekor már nem fájt semmije, olajkoszorút és korsó vizet kapott, na, meg sok-sok tapsot, végül elájult.


Káldi Péter harmincöt órát futott
( Fotó: Sáfár Tibor )

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.