EUR: 322,85 Ft
CHF: 275,90 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb XVII.kerület

Athéntól Spártáig futott, majd elájult

Athéntól Spártáig összesen 246 kilométert futnak a Spartathlon résztvevői. Káldi Péter személyében először indult rákosmenti futó és ért sikeresen célba szeptember utolsó hétvégéjén az ultrafutóversenyen. A megmérettetésről a Vigyázó Művelődési Házban számolt be az érdeklődőknek múlt pénteken.

Az élménybeszámolóból kiderült, a Spartathlonon való indulás nemcsak a megfelelő szintidőnek, de a szerencsének is köszönhető, hisz sorsolással választják ki az indulókat. Az idén ez 23 magyarnak, köztük Káldi Péternek sikerült, aki 306-os rajtszámmal vágott neki a 246 kilométernek. Péter hat éve egy festőtársa biztatására kezdett el futni, először csak három kilométert. Majd következett a félmaraton, a maraton és idén a Spartathlon. A négyszáz induló közül 203. futóként ért célba. Úgy emlékszik, célba érkezésekor már nem fájt semmije, olajkoszorút és korsó vizet kapott, na, meg sok-sok tapsot, végül elájult.


Káldi Péter harmincöt órát futott
( Fotó: Sáfár Tibor )

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.