EUR: 310,24 Ft
CHF: 258,68 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Extra

Az 5 legjobb filmzene James Newton Howard-tól

Nagyszabású koncertet ad vasárnap este a Papp László Sportarénában James Newton Howard. A nyolcszoros Oscar-díjas, Grammy-és Emmy-díjas amerikai zeneszerző több mint 30 éves pályafutásának legjobb darabjaival tisztelgünk a nívós esemény előtt. 

A Szökevény 1993


Már a pályája elején (már egy Oscar-jelöléssel a zsebében a Hullámok hercege című filmért) sikerült filmtörténeti jelentőségű hanganyagot kiadnia a kezéből Howardnak A Szökevény című film zenéjével. Harrison Ford és az alakításáért Oscar-díjjal jutalmazott Tommy Lee Jones macska-egér játéka a komponista zenéjének köszönhetően válik igazán feszülté, amit újabb Oscar-jelöléssel honoráltak az Akadémia tagjai.

Hatodik érzék 1999


A kilencvenes évek végén sokan úgy gondolták, hogy M. Night Shyamalan lesz a következő évszázad Hitchcock-ja, aztán az olyan baklövéseivel mint A falu, Az esemény, A lány a vízben vagy A Föld után című borzalmak egészen a Zs-kategóriáig küzdötte le magát, hogy az idei év egyik bombasikerével (Széttörve) törjön újra az élbolyba. A kísértet filmek mérföldkövének számító track egyszerre hátborzongató és melodrámai.

Vizet az elefántnak 2011

Itthon kevésbé ismerik a Reese Witherspoon-Robert Pattinson-Christoph Waltz trióját felvonultató cirkuszi melodrámát, ám a tengerentúlon igazán szép sikereket ért el a kihalóban lévő műfaji film. Howard lírai dallamai egyáltalán nem teszik csöpögőssé a film fordulópontjait, miközben zeneileg is életre kelti a cirkusz színes és mozgalmas világát.

Éjjeli féreg 2014

Nekünk újságíróknak szinte alapműnek számít a rémisztőre fogyasztott Jake Gyllenhaal egyszemélyes ámokfutása. A lecsúszott, magát videós újságírónak gondoló Louis nem riad vissza a gyilkolástól a jó sztori érdekében, vagy a Rene Russo által alakított dögös főszerkesztőjének szexuális kizsákmányolásától sem. Howard zenéje hűen adja vissza a média pörgős világát, nem beszélve a főhősünk sérült személyiségéről.

Az Éhezők viadala sorozat 2012-2015 között

Az utóbbi évtized legjobb tiniregény-sorozatának filmváltozata nem csak Jennifer Lawrence-ből csinált dollármilliókat kaszáló világsztárt, de Newton Howard munkásságát is új szintre emelte. Külön érdekessége lesz a vasárnapi előadásnak, hogy az 56 éves zeneszerző egy magyar énekesnőt, Kincses Fannit választotta ki a sorozat leghíresebb dalának, a The Hanging tree-nek az eléneklésére.

Kapcsolódó Cikkek

 • Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

  Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

   A 28 éves szűz színésznőt udvarlói már nem csak szép szavakkal, de több száz milliós összegekkel is bombázzák. Ennek ellenére Emese még egy olyan férfit se talált, akivel szívesen találkozna, pedig nagyon vágyik egy igazi úriemberre, akinek gyerekeket szülhet.

 • 23 kilót hízott Charlize Theron

  23 kilót hízott Charlize Theron

  Nagyon megviselte az Oscar-díjas színésznőt, hogy 23 kilót kellett híznia a Tully című film főszerepe miatt. Reggelire cukros shake-et és hamburgert evett, hogy folyamatosan hízzon, így nem érezte jól magát a film forgatása közben.

 • Orbán Józsi: Eltűnt a tüdődaganatom is

  Orbán Józsi: Eltűnt a tüdődaganatom is

  Orbán Józsi a gyógyulás útjára lépett, hiszen agydaganata után a friss vizsgálati eredmények szerint tüdődaganata is eltűnt. Az énekes nagyon boldog, hogy úgy tűnik sikerült legyőznie a gyilkos kórt és már most azon van, hogy minnél előbb visszatérjen a színpadra, habár még mindig nem sikerült letennie a cigarettát.