EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Eger

Az egri borvidék egyik ékköve: Ostorosbor Pincészet

Megszámolhatatlan kincse van Egernek, akár a borokat, borászatokat, akár a töretlen fejlődést, vagy éppen a történelmi örökséget tekintve is. Most egy újabb ékkőre találtunk a szomszédos Ostoros településen, az Ostorosbor Pincészet és vezetője „személyében”. Soltész Gergőt faggattuk a titokról.

Soltész Gergő, az Ostorosbor Pincészet tulajdonosa fiatal lendülettel vezeti a nagy múltú pincészetet

A közel 25 éves tradícióval rendelkező pincészet borai sokak kedvencei a térségben. Nem csoda, hiszen a remek nedűkön túl az újító szándékból és a borvidék iránti elkötelezettségből sincs hiány.


– Számos összetevője van annak, hogy az Egri Borvidék legnagyobb borászataként mindig készek vagyunk a fejlődésre. Nem elégedhetünk meg az elért eredményekkel. Hiszünk a folyamatos fejlődésben, legyen szó az újonnan telepített ültetvényekről, a borászati technológiáról és az új termékeinkről (környezetbarát kiszerelés, dűlőszelektált vörösborok, gyöngyöző borok). Bízunk benne, hogy mindezek hozzásegíthetnek minket az egyre magasabb minőségű borok előállításához – értékel Soltész Gergő, a cég vezetője.

Olyan kiegyensúlyozott és a termékére büszke személlyel ritkán találkozni, mint Soltész Gergő. Nem csoda tehát, hogy a borok lelket kapnak ebben a közegben, ilyen gondoskodással – ezt pedig a megmérettetések alkalmával meg is hálálják a nedűk, büszkeséget adva ezzel a készítőknek.


– Három összetevő kell ehhez a sikerhez: a jó alapanyag, a megfelelően fejlett technológia és azoknak a magasan képzett, kiváló vezető borászoknak a tudása, akik nálunk dolgoznak. Ez a három dolog a záloga annak, hogy az ideihez hasonló sikereket remélhessünk jövőre is. Ebben az évben egyébként több szakmai elismerésre is büszkék lehetünk, és nehéz is lenne ezek között különbséget tenni öröm tekintetében: az egyik az az Egri Csillagunkhoz kötődik, amelyet a borvidék legjobb csillagjának választottak az Aranytőke Borszemlén, a másik pedig a merlot-pinot noir rozénk, amely a november elején megjelent TOP100 legjobb magyar bor kiadvány zsűrijének értékelése alapján Magyarország legjobb rozéja lett – sorolja az elismeréseket Soltész Gergő.

A Szépasszony völgyben lévő Látványpincészet is várja az ostorosi remekek rajongóit

Az egri bornegyedben, a Szépasszony völgyben is találkozhatunk az Ostorosbor Pincészet magas minőségű „alkotásaival”, ahol ráadásul több kereskedelmi forgalomban nem kapható különlegességet is kóstolhatunk. Ostoros önkormányzatával is töretlen az együttműködés, két éve pedig közösen hívták életre a Rozé Fesztivált.

– Habár sokan kapcsolatban állnak a cégünkkel, a borászatunkkal a helyiek közül is, de szerettünk volna egy olyan közös rendezvényt, ahol kötetlenebb formában mulathatunk, kóstolhatjuk egymás borait. Ám nem titkolt célunk az is, hogy az egriek és a környékbeliek is ellátogassanak hozzánk Ostorosra – idézi fel a nyári fesztivál emlékeit Soltész Gergő.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.