2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Eger

Az egri borvidék egyik ékköve: Ostorosbor Pincészet

Megszámolhatatlan kincse van Egernek, akár a borokat, borászatokat, akár a töretlen fejlődést, vagy éppen a történelmi örökséget tekintve is. Most egy újabb ékkőre találtunk a szomszédos Ostoros településen, az Ostorosbor Pincészet és vezetője „személyében”. Soltész Gergőt faggattuk a titokról.

Soltész Gergő, az Ostorosbor Pincészet tulajdonosa fiatal lendülettel vezeti a nagy múltú pincészetet

A közel 25 éves tradícióval rendelkező pincészet borai sokak kedvencei a térségben. Nem csoda, hiszen a remek nedűkön túl az újító szándékból és a borvidék iránti elkötelezettségből sincs hiány.


– Számos összetevője van annak, hogy az Egri Borvidék legnagyobb borászataként mindig készek vagyunk a fejlődésre. Nem elégedhetünk meg az elért eredményekkel. Hiszünk a folyamatos fejlődésben, legyen szó az újonnan telepített ültetvényekről, a borászati technológiáról és az új termékeinkről (környezetbarát kiszerelés, dűlőszelektált vörösborok, gyöngyöző borok). Bízunk benne, hogy mindezek hozzásegíthetnek minket az egyre magasabb minőségű borok előállításához – értékel Soltész Gergő, a cég vezetője.

Olyan kiegyensúlyozott és a termékére büszke személlyel ritkán találkozni, mint Soltész Gergő. Nem csoda tehát, hogy a borok lelket kapnak ebben a közegben, ilyen gondoskodással – ezt pedig a megmérettetések alkalmával meg is hálálják a nedűk, büszkeséget adva ezzel a készítőknek.


– Három összetevő kell ehhez a sikerhez: a jó alapanyag, a megfelelően fejlett technológia és azoknak a magasan képzett, kiváló vezető borászoknak a tudása, akik nálunk dolgoznak. Ez a három dolog a záloga annak, hogy az ideihez hasonló sikereket remélhessünk jövőre is. Ebben az évben egyébként több szakmai elismerésre is büszkék lehetünk, és nehéz is lenne ezek között különbséget tenni öröm tekintetében: az egyik az az Egri Csillagunkhoz kötődik, amelyet a borvidék legjobb csillagjának választottak az Aranytőke Borszemlén, a másik pedig a merlot-pinot noir rozénk, amely a november elején megjelent TOP100 legjobb magyar bor kiadvány zsűrijének értékelése alapján Magyarország legjobb rozéja lett – sorolja az elismeréseket Soltész Gergő.

A Szépasszony völgyben lévő Látványpincészet is várja az ostorosi remekek rajongóit

Az egri bornegyedben, a Szépasszony völgyben is találkozhatunk az Ostorosbor Pincészet magas minőségű „alkotásaival”, ahol ráadásul több kereskedelmi forgalomban nem kapható különlegességet is kóstolhatunk. Ostoros önkormányzatával is töretlen az együttműködés, két éve pedig közösen hívták életre a Rozé Fesztivált.

– Habár sokan kapcsolatban állnak a cégünkkel, a borászatunkkal a helyiek közül is, de szerettünk volna egy olyan közös rendezvényt, ahol kötetlenebb formában mulathatunk, kóstolhatjuk egymás borait. Ám nem titkolt célunk az is, hogy az egriek és a környékbeliek is ellátogassanak hozzánk Ostorosra – idézi fel a nyári fesztivál emlékeit Soltész Gergő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.