2018. április 20., péntek
Tivadar

Belföld

Az elemző szerint a törökországi szír menekültek többsége visszatérne hazájába

Egy közelmúltban készült felmérés szerint a Törökországban tartózkodó szír menekültek döntős többsége szeretne visszatérni a hazájába – mondta Kövecsi-Oláh Péter, a Migrációkutató Intézet munkatársa szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

A szakértő kifejtette, a Törökországban tartózkodó mintegy 3,4 millió szíriai menekült 8-10 százaléka tartózkodik menekülttáborokban, míg fennmaradó részük az Égei-tenger vidékén és a nagyvárosokban él.


Törökország ugyanakkor az EU-val kötött megállapodás értelmében jelenleg kínosan ügyel arra, hogy a szír menekültek ne indulhassanak el Görögország irányába akkora számban, mint 2014-2015-ben – mondta Kövecsi-Oláh Péter.

Kiemelte továbbá, hogy grúz szervezett bűnözői csoportok az ukrajnai instabilitást kihasználva egy északi útvonal kialakításába kezdtek a szír menekültek Nyugat-Európába juttatása érdekében, ugyanakkor szerinte ez az irány nem válik majd meghatározóvá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Rogán: Jottányit sem engedünk

    Rogán: Jottányit sem engedünk

    “Ágyútűz fog zúdulni ránk, de ez az ágyútűz egy olyan erődöt fog érni, amelyet a magyar emberek keményen megerősítettek április 8-án. Mi ki fogunk tartani, a bevándorláspolitika ügyében egy jottányit sem engedünk “– mondta a PestiSrácok.

  • Kisétált az őrizetből Gyárfás

    Kisétált az őrizetből Gyárfás

    Nem kezdeményezte a Fenyő-gyilkosság felbujtójaként meggyanúsított Gyárfás Tamás előzetes letartóztatását a Fővárosi Főügyészség, így a mai tárgyaláson arról dönt a bíróság, hogy a gyanúsított kap e nyomkövetőt a bokájára vagy sem.

  • Újabb migránshullámot gerjeszt az unió

    Újabb migránshullámot gerjeszt az unió

    Már nem is kell átkelniük Európán, az EU áttelepítési programja keretében 40 ezer migránst maga az Európai Bizottság segít ide jutni az áttelepítési programmal, amelybe most újabb 10 ezer főt vonnak be – erről Dimitrisz Avramopulosz, a bizottság migrációs ügyekért felelős tagja nyilatkozott azután, hogy tárgyalt Horst Seehofer német belügyminiszterrel.