2018. április 21., szombat
Konrád

Belföld

Az MSZP tiltakozik a Horn Gyula szobrát kidekoráló Jobbikosok miatt

Molnár Gyula MSZP-elnök egy videofelvételen jelentette be, hogy a lehető legnyomatékosabban elítéli azt, amit Horn Gyula angyalföldi szobrával tettek jobbikos politikusok. Gyalázatosnak nevezte a párt embereinek tettét, ám a csavar akkor jött a videófelvételen, amikor Molnár Gyula a tiltakozásába még a Fideszt is belekeverte. Egy MSZP közeli blog szerint Horn volt „az újkori történelem talán legnagyobb államférfija”. – írja a Pest Srácok.

Mint azt korábban megírtuk, A Jobbikhoz kötődő Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) aktivistái mindenszentek előtt gyalázták meg Horn Gyula XII. kerületi szobrát. A volt miniszterelnök emlékművének alakját fekete anyaggal vonták be, nyakába pedig egy táblát akasztottak, melyen a következő felirat volt olvasható: „pufajkás gyilkos”.


A hírt egyébként a Jobbikkal szorosan együttműködő Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom október 31-én tette közzé honlapján, melyet a következőképpen magyaráztak.

Horn Gyula meggyalázott szobra

“1956 fiataljai a szovjet tankokkal néztek szembe. Ilyesmire senkit nem kérünk, de reméljük, nagyon sok kommunista emlékműre, szoborra vagy táblára kerül fekete lepel az elkövetkező néhány hétben! Ma Magyarországon és Budapesten számtalan közterület és szobor őrzi a kommunista emlékeket minden ezzel ellentétes híreszteléssel szemben. Így fordulhat elő, hogy néhány éve szobrot avathattak annak a Horn Gyulának, akiről köztudott, hogy tevékenyen részt vett az ’56-os szabadságharc leverésében, majd az azt követő megtorlásokban, később pedig politikai pályafutását is végig a gyilkos eszmerendszer kötelékében töltötte.”


Az eset után az MSZP és Molnár Gyula kiadott egy videót, amelyen megkoszorúzza Horn szobrát, és arról értekezik, hogy mennyire szörnyű, ami történt. Majd hirtelen a semmiből a Fideszt is belekeveri a történtekbe, íme:

Egyébként érdekes, hogy az akció pont akkor történt, amikor az MSZP és a Jobbik egyre szorosabbra próbálja fűzni kapcsolatát. Úgy tudni, hogy a jövő évi választáson valamilyen módon összedolgoznak majd, ugyanis így szeretnék elérni, hogy egyéni képviselőjelöltjeik helyben le tudják győzni a fideszes indulót – írja a lap.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Nagymenő vagy kicsinyes alak? Jövőbelátó zseni vagy gazember? – 43 éves korában végezték ki brutálisan Fenyő Jánost. Életében is megosztó személyiség volt, akadtak akik rajongtak érte, míg mások egyenesen gyűlölték.

  • Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    A választások eredménye megerősítette, hogy a gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak, így a következő években is a tartós, évi 4 százalék körüli növekedés, a stabil pénzügyi alapok fenntartása, az államadósság csökkentése, az államháztartási hiány további mérséklése, a munkanélküliség csökkentése és a teljes foglalkoztatás megvalósítása kiemelten fontos marad – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.