2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb Miskolc

Az országos döntőben is helytálltak a Köpönyegforgatók

Az Öröm a zene tehetségkutató sorozat  döntőjére október elején került sor a Budapest Music Expón. Ide 24 csapat jutott be a területi döntőkből, köztük a miskolci Köpönyegforgatók.  Zakar Viktor, a zenekar dobosa mesélt a Lokál Extrának a csapat előéletéről és a tehetségkutatón való  részvételről.

– Már 2015-ben is létezett a zenekar, de csak 2016 őszén jelentettük meg az első dalunkat, akkorra készültünk el egy koncertműsorral, illetve néhány dalt addigra már stúdióban rögzítettünk. A trió felállás már a kezdetekkor is ugyanez volt, mint most: Peres Gergő – ének, basszus, Barkóczi Bence – gitár, és én. Igyekeztünk egy megjelenést, egy brandet is felépíteni addigra. Az első dalunk a Petőfi rádióban debütált, illetve akkor volt egy interjú is velünk, azóta is rendszeresen adunk közre újabb szerzeményeket. A dalokra vagy rendes, vagy minimum egy-egy szöveges videót készítünk, hogy képileg is legyen támogatva – mondta el Viktor.


A Budapest Music Expón is bemutatkozott a miskolci banda

 

A csapat a 2016-os beindulása után sok tehetségkutatón vett részt, jó helyezéseket elérve, 1., 2. és 3. hellyel is büszkélkedhetnek a fiúk, de több különdíjat is bezsebeltek már. A pesti döntőbe a hajdúszoboszlói SzobRock megnyerésével jutottak. Az egyik díjnak köszönhetően idén felléphettek a FEZEN fesztiválon, de koncerteztek már a Belmondo és a Roy és Ádám trió előtt is.

Lendületben a Köpenyegforgatók!

 

– Azért szerepeltünk ennyi tehetségkutatón, hogy szakmai zsűritől kapjunk visszajelzéseket. Ezek hasznosak voltak. A Soundcheck tehetségkutatót is megnyertük, ennek köszönhetően készülhetett el a Bőségszaru dalunkra egy videóklip, 360 fokos kamerával! Az októberi budapesti döntőn úgy éreztük, jól játszottunk és nagyon élveztük a részvételt. A zsűri nem minket választott győztesnek, viszont az eredményhirdetésnél másodiknak soroltak be minket, ami nagy elismerés volt. Sajnos, ez nem járt díjjal, mivel ezen a versenyen csak az első helyezett kap hárommilliós támogatást. Úgy gondoljuk, ezzel le is zárjuk tehetségkutatós korszakunkat, innentől már a koncertek szervezésére és az első lemezünk megjelentetésére koncentrálunk – nyilatkozta a zenekar dobosa.


A fiúk hazai pályán nem sokszor léptek még föl, Miskolcon a Helynekemben koncerteztek az Európa Kiadó és az Üllői Úti Fuck előtt. Pesten az Ellátóházban, a Kuplungban, a Gozsdu Manóban szerepeltek, de Szolnokra, Esztergomba és Kecskemétre is eljutottak már. A megjelenő lemezről Viktor a következőket mondta: – Egy dallal még idén kijövünk, de a lemez csak 2018 elejére várható, kilenc dal szerepel majd rajta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.