EUR: 326,84 Ft
CHF: 281,30 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Miskolc

Az országos döntőben is helytálltak a Köpönyegforgatók

Az Öröm a zene tehetségkutató sorozat  döntőjére október elején került sor a Budapest Music Expón. Ide 24 csapat jutott be a területi döntőkből, köztük a miskolci Köpönyegforgatók.  Zakar Viktor, a zenekar dobosa mesélt a Lokál Extrának a csapat előéletéről és a tehetségkutatón való  részvételről.

– Már 2015-ben is létezett a zenekar, de csak 2016 őszén jelentettük meg az első dalunkat, akkorra készültünk el egy koncertműsorral, illetve néhány dalt addigra már stúdióban rögzítettünk. A trió felállás már a kezdetekkor is ugyanez volt, mint most: Peres Gergő – ének, basszus, Barkóczi Bence – gitár, és én. Igyekeztünk egy megjelenést, egy brandet is felépíteni addigra. Az első dalunk a Petőfi rádióban debütált, illetve akkor volt egy interjú is velünk, azóta is rendszeresen adunk közre újabb szerzeményeket. A dalokra vagy rendes, vagy minimum egy-egy szöveges videót készítünk, hogy képileg is legyen támogatva – mondta el Viktor.


A Budapest Music Expón is bemutatkozott a miskolci banda

 

A csapat a 2016-os beindulása után sok tehetségkutatón vett részt, jó helyezéseket elérve, 1., 2. és 3. hellyel is büszkélkedhetnek a fiúk, de több különdíjat is bezsebeltek már. A pesti döntőbe a hajdúszoboszlói SzobRock megnyerésével jutottak. Az egyik díjnak köszönhetően idén felléphettek a FEZEN fesztiválon, de koncerteztek már a Belmondo és a Roy és Ádám trió előtt is.

Lendületben a Köpenyegforgatók!

 

– Azért szerepeltünk ennyi tehetségkutatón, hogy szakmai zsűritől kapjunk visszajelzéseket. Ezek hasznosak voltak. A Soundcheck tehetségkutatót is megnyertük, ennek köszönhetően készülhetett el a Bőségszaru dalunkra egy videóklip, 360 fokos kamerával! Az októberi budapesti döntőn úgy éreztük, jól játszottunk és nagyon élveztük a részvételt. A zsűri nem minket választott győztesnek, viszont az eredményhirdetésnél másodiknak soroltak be minket, ami nagy elismerés volt. Sajnos, ez nem járt díjjal, mivel ezen a versenyen csak az első helyezett kap hárommilliós támogatást. Úgy gondoljuk, ezzel le is zárjuk tehetségkutatós korszakunkat, innentől már a koncertek szervezésére és az első lemezünk megjelentetésére koncentrálunk – nyilatkozta a zenekar dobosa.


A fiúk hazai pályán nem sokszor léptek még föl, Miskolcon a Helynekemben koncerteztek az Európa Kiadó és az Üllői Úti Fuck előtt. Pesten az Ellátóházban, a Kuplungban, a Gozsdu Manóban szerepeltek, de Szolnokra, Esztergomba és Kecskemétre is eljutottak már. A megjelenő lemezről Viktor a következőket mondta: – Egy dallal még idén kijövünk, de a lemez csak 2018 elejére várható, kilenc dal szerepel majd rajta.

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.