2018. november 18., vasárnap
Jenő

Extra

Ázsia Expressz: Pallavicini Zita majdnem elvesztette a karját

Közel 70 órán keresztül építették újra Pallavicini Zita karját. Az írónő összesen hét műtéten esett át, így sikerült megmenteni jobb végtagját az amputációtól. Az őrgrófnő azóta megtanult bal kézzel írni.

Az írónő a TV2 november 7-én induló Ázsia Expressz című műsorában fog feltűnni Cseke Katinka partnereként. Az Ázsián átívelő utazás alatt napi egy dollárból, vagyis kevesebb mint 300 forintból kellett gazdálkodniuk, utazásra és szállásra nem költhettek. Az extrém hőség és terhelés mindenki számára embert próbáló lenne, Zita azonban sérült karral vágott neki a nem mindennapi forgatásnak.


forrás. tv2/Cser Dani

– 2012-ben súlyos autóbalesetet szenvedtem. Kirepültem az anyósülésről és kiszakadt a jobb karom a helyéről. Hatalmas mázlim volt, hogy a Szegedi Klinikára kerültem, ahol az országban egyedül dr. Pintér Sándor vállalta, hogy megmenti a kezem, ugyanis rögtön amputálni akarták. Ő volt az, aki gyakorlatilag újraépítette a karomat. Hét műtétem volt, mindegyik 9-10 órán keresztül tartott, hiszen nemcsak hogy a helyére kellett rakni a végtagot, hanem az idegeket is újra kellett építeni. Azóta rendszeresen tornáztatom és mellette balettozom is. Sose lesz már ugyanolyan, mint azelőtt, de járhattam volna sokkal rosszabbul is. A baleset után meg kellett tanulnom bal kézzel írni, azóta azonban annyit javult az állapotom, hogy a szinkronkezességre kell hamarosan „átprogramozni” az agyamat – mesélte.

A TV2 legújabb realityje azonban nemhogy rontott, segített Zita állapotán. Mint mesélte, éppen a második könyvét írta, miközben arról fantáziált, milyen lenne egy mangófa alatt pihenni. Ekkor megcsörrent a telefonja és kiderült: megvalósulhat az álma, bár nem éppen luxuskörülmények között. 


– Nagy vonalakban elmesélték, hogy mire számítsak. Szerettem volna bizonyítani, hogy kis túlzással fél karral is meg tudom csinálni a feladatokat, miközben a hátizsákom a súlyom háromnegyedét nyomta. Az első egy-két nap pokoli volt, annyira rosszul lettem a melegtől, hogy leesett a vérnyomásom, nagyon gyorsan vert a szívem és azt hittem, elájulok. Mondtam: ha ezt túlélem, akkor bármit. Pár nap után viszont megszoktam a klímát, sőt szinte már hiányolom az ottani levegőt, a bársonyos bőrömet és az esővizet. Az extrém megterhelés azonban bármennyire fura, jót tett a kezemnek, ugyanis újabb reflexek indultak be és újra tudom már külön-külön mozgatni az ujjaimat – örvendezett Zita.

forrás. tv2/Cser Dani

Legyőzte a fóbiáját

Zita nemcsak kitartásáról, bátorságáról is tanúbizonyságot tesz majd az Ázsia Expressz során. 

– Nem szeretem a pókokat, sőt viszolygok tőlük. Bár nem árulhatom el, mi történt pontosan, de az út során hatalmas tarantula pókokkal is találkoztam, csak hogy egy izgalmas momentumot említsek a sok közül.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szülés utáni plusz kilókkal küzd Tomán Szabina

  Szülés utáni plusz kilókkal küzd Tomán Szabina

  Noha rajongói szerint remekül néz ki Tomán Szabina, ő maga egy cseppet sincs megelégedve az alakjával. Mivel a szülés utáni feleslegtől még mindig nem sikerült megszabadulnia, a napokban komoly fogyókúrába kezdett, küzdelmét pedig mi magunk is végigkövethetjük az újonnan indított vlogsorozatában.

 • Novemberben ismét FitBalance

  Novemberben ismét FitBalance

  Magyarország legnagyobb fitness és életmód fesztiválja, az Eisberg – FitBalance november 25-én ismét várja a mozgás és egészséges életmód szerelmeseit a Budapest Sportarénában.

 • Viszkis: Most már révbe értem!

  Viszkis: Most már révbe értem!

  Élete újabb állomásához érkezett Ambrus Attila azaz a Viszkis. Az egykori bankrabló szabadulása óta kerámiák árusításából él, tegnap pedig megnyitotta  Hopka Károly képzőművésszel közös kiállítását Szentendrén.