EUR: 323,58 Ft
CHF: 284,64 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Kecskemét

Belekóstolhattak a vízilabdába

A Kecskeméti SOS Gyermekfalu fiataljainak játékos gyakorlatok formájában lehetőségük volt megismerkedni a vízilabdával a KESI szakembereinek és sportolóinak közreműködésével. A gyerekeknek nagy örömet szereztek a rendhagyó programmal.

Az SOS Gyermekfalu 19 fiatalja vett részt a KESI vízilabda-szakosztályának programján. Az edzők először megnézték, ki az, akinek vízbiztos az úszástudása, és ennek megfelelően két csoportra osztották a gyerekeket. Mindkét csoport játékos feladatokon keresztül ismerkedhetett a sport és az úszástechnika alapjaival, majd egy barátságos mérkőzés keretében küzdöttek meg egymással.


Gyenes István, a KESI vízilabda-szakosztályának edzője elmondta, a Kecskeméti Sportiskolában három, a SOS Gyermekfaluban élő fiatal is vízilabdázik, nekik köszönhető a program. A szervezők célja a közös játékkal az volt, hogy megszerettessék a többiekkel is a vízilabdát.

A gyerekek különleges programjába még egy barátságos mérkőzés is belefért.

Az iskolák sok sportolási lehetőséget biztosítanak a fiatalok számára, a vizes sportok viszont hátrébb szorulnak. Ezért is tartották fontosnak, hogy a gyermekfalu neveltjei részt vegyenek a kezdeményezésen.

– A gyerekeknek a legfontosabb az, hogy sportoljanak, mozogjanak és integrálódhassanak a többi gyermek közé. Ehhez a legjobb megközelítés a sportolás. A vízi sportok pedig minden izmot megmozgatnak, és nagyon jól lehet fejleszteni velük a szellemi képességeket is – mondta Szalayné Kállai Veronika, a Kecskeméti SOS Gyermekfalu egyik nevelőanyja.

Ha nem is lesz mindenkiből vízilabdázó, ez a sport mindenképpen hozzájárulhat az egészséges életmódra neveléshez. A sportág adottságait kihasználva pedig kialakulhat a vízbiztonság és ez előkészítheti nemcsak a vízi sportokat, hanem egyéb sportágakban is a sikeres mozgáskultúrát.

Kapcsolódó Cikkek