2017. november 13., hétfő
Szilvia

Extra

Bob Dylan gitárja csaknem 400 ezer dollárért kelt el

Csaknem 400 ezer dollárért (106 millió forintért) kel tel Bob Dylan gitárja, amelyen a 70 évek emlékezetes koncertjein játszott.

A dallasi központú Heritage Auctions ismertetése szerint a magát megnevezni nem kívánó vásárló szombaton 396 ezer dollárért vette meg a hangszert. Dylan 1971-ben egy New York-i koncerten játszott az 1963-ban készült Martin D-28 gitáron, majd azzal lépett fel 1975 októbere és 1976 májusa között is, Rolling Thunder Revue című turnéján.

A gitárt 1977-ben 500 dollárért vásárolta meg tőle Larry Cragg, aki Dylan gitárjait javította. Az aukción azt a számlát is mellékelték a hangszerhez, amely bizonyítja a vásárlást.

Dylan egy másik gitárja, egy Fender Stratocaster, amelyen az 1965-ös Newporti Folkfesztiválon játszott, majdnem egymillió dollárért kelt el 2013-ban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Teljesen szétcsúszott Johnny Depp

    Teljesen szétcsúszott Johnny Depp

    Tovább folytatja önpusztító életvitelét Johnny Depp. Az alkohol- és kábítószerfüggő sztár legutóbbi filmje premierjéről is ittasan támolygott ki.

  • „Apu fentről figyel ránk”

    „Apu fentről figyel ránk”

    Hatalmas tömeg gyűlt össze szombat délután Bud Spencer szoboravatóján a budapesti Corvin sétányon. A tavaly elhunyt olasz legenda lányai Cristiana és Diamante, mellett legjobb magyar barátja Kárpáti György olimpiai bajnok vízilabdázó könnyek közt avatta fel Tasnádi Szandra alkotását.