2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Győr

Búcsúznia kellett a kapitánynak…

Váratlan és szomorú hírt közölt az NB II-ben szereplő Győri ETO labdarúgócsapata: egészségügyi okok miatt el kellett búcsúznia focista-pályafutásától a huszonegy éves játékosnak, Nagy Ádámnak.

Nagy Ádám szíve az ETO-ért dobog, csapatkapitányként pedig roppant büszke volt arra, hogy a 113 éves klubot képviselheti a pályán. Tervezte, hogy az imádott zöld-fehérek játékosaként lesz megint élvonalbeli focista. Sajnos nem így lesz, az élet közbeszólt: a védő az MTK elleni meccsen szenvedett agyrázkódást, ezt követően pedig egy alapos vizsgálaton esett át, mely során az orvosi stáb arra jutott, hogy egy korábbi sérülés vagy elváltozás miatt – az egészségügyi okokat szem előtt tartva – fel kell hagynia aktív labdarúgó-pályafutásával. Nagy Ádám 11 évet töltött el Győrben, az utánpótlás korosztályoktól kezdve összesen 274 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 66 gólig jutott. Az NB I-ben 18 évesen mutatkozott be. A csapatkapitányi posztot két és fél éve töltötte be, és nagy szerepet játszott abban, hogy feljutott a csapat az NB II-be.


Nagy Ádám nem így tervezte, de váratlanul már csak a lelátóról követheti imádott csapata meccseit…
Fotó: Marcali Gábor

– A kialakult helyzetben klubunk természetesen csapatkapitányunk mellett áll és mindenben segíti őt, valamint a jövőre nézve sem kívánja elengedni a kezét, ezért, ha Ádám elképzeléseinek is megfelel, az egyesület olyan sportszakemberi állást kíván részére felajánlani, melynek folytán továbbra is az ETO-család szerves része tud maradni. Ádámnak tiszta szívből köszönjük az ETO-ban eltöltött éveket és azt a hihetetlen munkát és elköteleződést, ami miatt most ilyen nehéz búcsút inteni. A civil élethez, még ha nehéz is ilyet mondani, sok sikert és kitartást kívánunk! – áll az ETO FC közleményében.

Nagy Ádám élete az ETO, vélhetően marad a klubnál
Fotó: Marcali Gábor

– Nagyon nehéz ilyenkor mit mondani, igazából még fel sem fogtam, mi történt. Jó lenne azt hinni, hogy ez egy rémálom, de sajnos nem az, ez a szomorú valóság. Gyakorlatilag egy olyan dolog ért véget, ami még el sem kezdődött. Időre van szükségem, hogy feldolgozzam ezt az egészet. Az ETO az életem, a mindenem, nagyon fáj, hogy többé nem tudok pályára lépni. De ha a pályán nem is, a lelátókon biztos találkozunk még. Köszönöm szépen a szurkolóknak a szeretetüket és támogatásukat, köszönöm a klubnak az itt eltöltött 11 évet, és köszönöm a vezetőségnek, hogy mellettem állnak ebben a nehéz helyzetben. Az utolsó hazai mérkőzésünkön, a Zalaegerszeg ellen december 3-án szeretnék mindenkitől méltó módon elbúcsúzni, remélem, minél többen kijöttök. A következő időszakban szeretném magamban nyugodtan feldolgozni a történteket, arra kérnék mindenkit, hogy ezt tartsa tiszteletben, ha megérett a dolog bennem, még fogok róla beszélni, de addig nem szeretnék többet nyilatkozni – mondta az ETO csapatkapitánya.


Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.