2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Sport

Conte nem fogott kezet Mourinhóval

Antonio Conte levegőnek nézte José Mourinhót a Chelsea–Manchester United (1-0) rangadó után. A londoniak mestere nem fogott kezet a MU szakvezetőjével, José Mourinhóval.

A manchesteriek nem éppen sima modorú portugál trénere a lefújás után egy darabig az oldalvonal mellett álldogálva várta a pálya közepén ünneplő kollégáját, ám miután az olasz elég látványosan nem vett róla tudomást, inkább a kékek pályaedzőivel és munkatársaival rázott kezet. Conte később, a meccs utáni sajtótájékoztatón azzal magyarázta az esetet, hogy a találkozó utáni, íratlan szabályok által rögzített kézfogás egyáltalán nem olyan lényeges.


– Sokkal fontosabb az eredmény – nyilatkozta Conte. – A kézfogás is lehet néha fontos, de sokkal jobban  érdekelnek meccs közben a pályán történtek.

– Conte eltűnt, ezért az asszisztenseinek gratuláltam, ez éppen olyan, mintha vele fogtam volna kezet – vette védelmébe modortalan ellenfelét Mourinho.

A két menedzser közötti ellenségeskedés nem éppen új keletű, már a nagy derbi előtt verbális tűz alá vették egymást. Mourinho azzal vádolta kollégáját, hogy Conte állandóan azzal magyarázza csapata gyengébb szereplését, hogy mindig a sérültekre panaszkodik. Az olasz azzal riposztozott, hogy tavaly azzal a játékosállománnyal nyert bajnokságot, amely azt megelőzően Mourinhóval kudarcot vallott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Valverde az egekig magasztalja Messit

  Valverde az egekig magasztalja Messit

  Mint tudjuk az FC Barcelona 5-0-ra legyőzte a Betis csapatát a hétvégén, a meccs után pedig a katalánok edzője, Ernesto Valverde mondott a szép szavakat Lionel Messire.

 • Leekens: Nem az eredmény lesz a legfontosabb

  Leekens: Nem az eredmény lesz a legfontosabb

  Hazai pályán mutatkozhat be Georges Leekens szövetségi kapitány, ugyanis a magyar labdarúgó-válogatott Kazahsztánnal és Skóciával játszik felkészülési mérkőzést márciusban.

 • Iványi Károly, a váci aranykor elnöke: A 94-es bajnokcsapattal most is maradandót tudnánk alkotni!

  Iványi Károly, a váci aranykor elnöke: A 94-es bajnokcsapattal most is maradandót tudnánk alkotni!

  Bár semmilyen sportszakmai múlttal nem rendelkezett, a váci futball aranykora fűződik Iványi Károly nevéhez. Az egykori váci elnök a magyar futballal foglalkozó mifocink.com új riportsorozatában  beszélt arról, hogyan alakult ki a váci aranycsapat, mennyiből csináltak bajnokcsapatot, mennyit kerestek a játékosok, hogyan élte meg, hogy tíz sikeres év után lényegében puccsal leváltották, mit érzett, amikor utána mindenféle szerencselovagok tönkretették azt, amit ő és kollégái  megpróbáltak  felépíteni.