EUR: 322,05 Ft
CHF: 282,20 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb Eger

Csoda az egri belvárosban

Legtöbbeknek talán a címben szereplő gondolat jut eszébe, amikor valamelyik irányból megközelítik az egri belvárost, hiszen nincs ember, akinek a szívét ne melengetné az a látvány, az a csoda, amely a Széchenyi utcán, a Dobó téren vagy éppen a Gárdonyi téren várja.

Írni nehéz is róla, hiszen látni kell az adventi vásárt, a városháza csodás fényeit, a gömböt, amely tavaly először díszítette a Dobó teret, és idén egy gyönyörű „Eger” felirat került a Gárdonyi térre, amely máris a helyiek és az idelátogatók kedvence.


Ez a 2,5 méter magas és 9 méter hosszú, Eger egyedi betűtípusával készült felirat egyébként marad az egrieké, és az ünnepek után következő hónapokban más-más helyszíneken lehet majd fellelni a városban.

Az idei év nagy kedvence a giga Eger felirat

Igazi attrakció lesz idén a Jégpalota, amelyet a Városháza üvegtermében alakítanak ki.


– Ez kifejezetten a családok, a gyermekek részére lesz berendezve, mert azt éreztük, hogy tavaly nem igazán sikerült megvalósítani a melegedőt, és azért voltak kemény hidegek az elmúlt télen. Gondoltunk azokra az apukákra, anyukákra is, akik a gyerekkel együtt érkeznek a koncertekre, és mondjuk nem szeretnék, hogy a csemete a téren fagyoskodjon, nekik felügyeletet biztosítunk a Jégpalotában pénteken, szombaton és vasárnap – ismertette az új megoldásokat Antal Anett, a Média Eger Nonprofit Kft. vezetője.

Ismét a helyére került a város karácsonyfája

Habis László polgármester szerint is kiemelkedő lesz az idei advent, élményekben és látványban is gazdagabb lesz a tavalyinál.

– Újdonság, hogy idén a Gárdonyi téren lesz egy Betlehem is, amely a vasárnapi gyertyagyújtások alkalmával megelevenedik. Új helyre kerül a Gárdonyi téren a kicsiknek kialakított jégpálya, és természetesen a Jégpalota is a családok kényelmét szolgálja egy játszóházzal – részletezte a polgármester az újdonságokat.

A Dobó tér megkapta fényeit a karácsonyi vásárra

 

Színes programok

A zenei programok idén is minden korosztálynak és minden ízlésvilágnak szólnak. A pop és szving rajongói számára többek között a Group ’n’ Swing műsora ajánlható, míg a progresszív rock-blues híveit Török Ádám és a Mini koncertje várja. De fergeteges bulit csap majd a United Experience & Tóth Vera, Harcsa Veronika, Radics Gigi, Ferenczi Gyuri és Opitz Barbi, az ACid/DC Baricz Gergővel, és sokan várják, hogy élőben hallhassák, amint Lóci játszik. Mindezeken túl még számos látnivaló, kikapcsolódási, szórakozási lehetőség várja az adventi forgatagban elvegyülőket.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek