2017. november 24., péntek
Emma

Sport

Dárdai: A fiatalok meghálálták a bizalmat

Dárdai Pál, a Hertha labdarúgócsapatának edzője büszke fiatal játékosaira, akiknek döntő érdeme volt a Zorja Luhanszk elleni 2-0-s sikerben az Európa Liga csoportkörében.

“Minden fiatal játékosom nagyszerűen játszott, meghálálták a bizalmat” – nyilatkozta Dárdai Pál. Hozzátette: a Hertha lehetőséget ad a tehetségek további fejlődésének: “ez a mi jövőnk”. A 41 éves szakvezető kiemelte: ennek ellenére nem áll szándékában túl gyorsan megfiatalítani a Hertha kezdőjét.


“Még sokat kell fejlődniük, és türelemre van szükségük” – árulta el Dárdai. A tréner szerint nagyon nehéz feladat a fiatalok számára tartósan kimagasló teljesítményt nyújtani, különösen az EL-nél “agresszívabb” Bundesligában, ami egy másik szintet képvisel. Éppen ezért a vasárnapi, Wolfsburg elleni bajnokin elsősorban ismét a tapasztaltabb játékosok jutnak majd szerephez.

A Zorja Luhanszk elleni csütörtöki EL-találkozón a kezdőben kapott lehetőséget a 18 éves Arne Maier, valamint az egyaránt 20 éves Jordan Torunarigha és Maximilian Mittelstädt, míg csereként lépett pályára az edző 18 éves fia, ifjabb Dárdai Pál. A fiatal berlini labdarúgók közül kiemelkedett a nyáron szerződtetett, 22 éves Davie Selke, aki csütörtökön duplázott az ukránok ellen.

“Jól játszottunk, de a győzelem nem egyedül az én érdemem, hanem sokkal inkább a csapaté” – mondta Selke.

A negyedik mérkőzésén első győzelmét arató, négy pontjával még mindig utolsó helyen álló Hertha ezzel a sikerrel életben tartotta továbbjutási esélyeit a J csoportban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mindenkit hülyére ver a PSG

    Mindenkit hülyére ver a PSG

    A Paris Saint-Germain labdarúgócsapata felszántotta a Celtic-kel a Parc des Princes gyepét, és a 7-1-es végeredménnyel megdöntötte a Borussia Dortmund rekordját.

  • A világ legjobbja lett a vizes vb nyitó előadása

    A világ legjobbja lett a vizes vb nyitó előadása

    Két kategóriában is díjazták a 17. FINA Világbajnokság nyitó előadását a rendezvényszakma Oscar-díjaként is emlegetett, rangos Bea World – Best Event Awards ünnepélyes díjátadó gáláján. Az egyik legfontosabb kategória, a Best Live Entertainment szekció fődíját Káel Csaba, a nyitóesemény főrendezője, a Müpa vezérigazgatója és a produkció látványvilágáért felelő francia kollektíva, az ECA2 vezetője, Jean-Christophe Canizares közösen vette át.