EUR: 326,81 Ft
CHF: 280,69 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Dunaújváros

Decemberben is Valahol Európában

Aki még nem látta, bepótolhatja; aki látta, megnézheti újra. Decemberben még egy alkalommal színpadon lesz a Bartók Kamaraszínház értelmezésében a Valahol Európában című musical. 

Tavasszal mutatták be a jól ismert darabot, amelyet a színház igazgatója, Őze Áron rendezett. A musical tehát a tavalyi évad kínálatába tartozott, ám a sikerre való tekintettel a 2017–2018-as idényben is helyet kapott.


Május óta töretlen sikerrel játsszák a darabot
Fotó: Őri György/Bartók Kamaraszínház

 

Javítóintézetből szökött gyermekek kóborolnak a második világháború viszontagságai között, és egy elhagyott birtokon keresnek menedéket – a történetet mindenki jól ismeri, azonban úgy tűnik, sikerült valami egészen új „ízt” belevinniük az alkotóknak, hiszen újra és újra igény van a darabra. A gyerekszereplők válogatása során az volt a fő szempont, hogy dunaújvárosi szereplők játsszák el a musicalt. Őket a Bartók színészei, köztük Fritz Attila és Kiss Attila erősítik, valamint Dunai Tamás, aki vendég előadóként szerepel a darabban.

Úgy tűnik, ahogy a musical kiállta az idők próbáját, úgy a gyerekszereplők sem okoztak csalódást, hiszen a tavaszi premier után az idei évadban is műsoron van a Valahol Európában, amelyet legközelebb december 3-án, advent első vasárnapján 15 és 19 órakor láthatnak a nézők.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.