2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Dunaújváros

Decemberben is Valahol Európában

Aki még nem látta, bepótolhatja; aki látta, megnézheti újra. Decemberben még egy alkalommal színpadon lesz a Bartók Kamaraszínház értelmezésében a Valahol Európában című musical. 

Tavasszal mutatták be a jól ismert darabot, amelyet a színház igazgatója, Őze Áron rendezett. A musical tehát a tavalyi évad kínálatába tartozott, ám a sikerre való tekintettel a 2017–2018-as idényben is helyet kapott.


Május óta töretlen sikerrel játsszák a darabot
Fotó: Őri György/Bartók Kamaraszínház

 

Javítóintézetből szökött gyermekek kóborolnak a második világháború viszontagságai között, és egy elhagyott birtokon keresnek menedéket – a történetet mindenki jól ismeri, azonban úgy tűnik, sikerült valami egészen új „ízt” belevinniük az alkotóknak, hiszen újra és újra igény van a darabra. A gyerekszereplők válogatása során az volt a fő szempont, hogy dunaújvárosi szereplők játsszák el a musicalt. Őket a Bartók színészei, köztük Fritz Attila és Kiss Attila erősítik, valamint Dunai Tamás, aki vendég előadóként szerepel a darabban.

Úgy tűnik, ahogy a musical kiállta az idők próbáját, úgy a gyerekszereplők sem okoztak csalódást, hiszen a tavaszi premier után az idei évadban is műsoron van a Valahol Európában, amelyet legközelebb december 3-án, advent első vasárnapján 15 és 19 órakor láthatnak a nézők.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.