2017. november 03., péntek
Győző

Külföld

Dicsekedett tettével a New York-i merénylő

„A New York-i terrorista boldog volt, amikor azt kérte, hogy a kórházi szobájában kifüggeszthesse az Iszlám Állam lobogóját. Megölt nyolc embert, súlyosan megsebesített tizenkettőt. Halálbüntetést kell kiszabni rá!” – írta csütörtökre virradóra Twitter-bejegyzésében Donald Trump amerikai elnök.

Ismert: Sayfullo Saipov ellen szerdán emeltek vádat, miután Manhattanben teherautóval az Iszlám Állam terrorszervezet nevében nyolc halálos áldozatot és több súlyos sebesültet követelő, gázolásos terrorakciót követett el. A hét éve az Egyesült Államokban élő 29 éves üzbég származású férfit többrendbeli emberölés és külföldi terrorszervezetnek nyújtott támogatás címén helyezték vád alá. A férfit a merénylet után hasba lőtték a rendőrök, jelenleg kórházban ápolják, ahol megműtötték, majd kihallgatták. Az NBC televízió szerint nemhogy semmit nem bánt meg a terrorista, de még dicsekedve is beszélt a merényletről.


(MTI/EPA/Justin Lane)

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Beyoncé is szerepel majd az Oroszlánkirályban

  Beyoncé is szerepel majd az Oroszlánkirályban

  Beyoncé amerikai énekesnő, James Earl Jones amerikai színész és John Oliver brit komikus is a hangját kölcsönzi egy-egy jól ismert karakternek Az oroszlánkirály című rajzfilmből készülő játékfilmben – jelentette be a mozit jegyző Disney stúdió.

 • Meghalt a brémai lövöldözés áldozata

  Meghalt a brémai lövöldözés áldozata

  Meghalt a németországi Brémában csütörtökön történt lövöldözés áldozata, a rendőrség szerint kizárható, hogy a bűncselekmény hátterében a terrorizmus áll.

 • Egy vízvezeték-csőből barkácsolt vegyi töltet robbant Szíriában

  Egy vízvezeték-csőből barkácsolt vegyi töltet robbant Szíriában

  Házilag, egy vízvezeték-csőből állították elő azt a szíriai Hán Sejkúnnál felrobbantott vegyi töltetet, amelyet a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) és az ENSZ közös jelentése a szíriai légierő által bevetett légibombának minősített – hangzott el az orosz külügyi, védelmi, valamint az ipari és kereskedelmi tárca csütörtöki moszkvai közös sajtótájékoztatóján.